Panna cotta krēms ar vasaras ogu mērci
Foto: Semarah Hotel Lielupe
3.2500 4
7 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Cik pavāru, tik versiju par to, kā gatavojams klasiskais itāliešu deserts "panna cotta". Šajā reizē savās zināšanās dalās "SemaraH Hotel Lielupe" restorāna šefpavārs Ainārs Pizāns, piedāvājot saldo krēmu papildināt ar vasaras ogu mērci.

Gatavo ogu mērci: verdošā ūdenī ar cukuru lej kartupeļu cieti un nedaudz pavāra. Pieliek mellenes, zemenes un uzvāra.

Gatavo krēmu: katliņā lej saldo krējumu, pienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un maisot uzvāra. Kad maisījums sasniedzis apmēram +75oC, pieliek iepriekš uzbriedinātu želatīnu un uzvāra. Nedaudz atdzesē, salej deserta trauciņos un liek ledusskapī sastingt.

Desertu pasniedz ar ogu mērci un rotā ar piparmētru lapiņu.

Comment Form