Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Skumbrija un tomāti, kombinācijā ar pievienotu papriku un nedaudz karija, ir fantastiska sviestmaizīšu garnēšanai. Viena no tām receptēm, kuru vari pagatavot, kad vēlies sātīgas, vēlas brokastis, vienkāršas pusdienas, kuras paķert līdzi kārbiņā, vai našķoties ar ko gardu, gaidot pusdienas vai vakariņas.
25Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
15 mlolīveļļa1 sīpols1 ķiploka daiviņa2 nelielas paprikas5 mlkarija pulveris5 mlbrūnais cukurs1 saujasakapāti tomāti350 gskumbrija8 šķēlerudzu maize lapu salāti6 bez čaumalas vārītas olas

Sagatavošana

1

Pannā uzkarsē olīveļļu un liek klāt sakapātu sīpolu – to cep tik ilgi, kamēr sīpols kļuvis caurspīdīgs.

2

Klāt piemaisa sakapātu ķiploka daiviņu, sagrieztu papriku, kariju un cukuru. Visu cep aptuveni divas minūtes.

3

Pēc tam pievieno tomātus, sutinot pannā tik ilgi, kamēr tie kļūst silti. Tad gabaliņos saplūkā skumbriju, un pievieno pārējām sastāvdaļām pannā.

4

Visu sautē pannā vēl aptuveni 15 minūtes uz lēnas uguns.

5

Pasniedz, liekot skumbrijas siltos salātiņus uz grauzdētas rudzu maizes, pa virsu uzliekot arī kādu lapu salātlapu un bez čaumalas vārītu olu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!