'Panzanella' salāti ar tomātiem un kraukšķīgu maizi
Foto: Shutterstock
4.2500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Vienkārši un dikti gardi – tomātu salāti ar dārzeņiem un kraukšķīgo čabatas (ciabatta) maizi. Salātus patīkami atsvaidzinās nedaudz pikantā mērce, kurai asumam pievienots sinepju pulveris (ja sinepju pulvera nav, var izmantot pavisam nedaudz stipru sinepju).

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

Ciabatu sagriež divus centimetrus platās šķēlēs, un katru šķēli apsmērē ar nedaudz olīveļļu.

Maizes šķēles izkārto uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes, apgriežot šķēles otrādi, kad pagājusi puse no cepšanas laika. Gatavo maizi ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

Nelielā traukā ielej olīveļļu, kurai pievieno vīna etiķi, saspiestu ķiploka daiviņu, sinepju pulveri, pūdercukuru, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visas sastāvdaļas samaisa.

Lielā bļodā ber gabaliņos sagrieztus tomātus, šķēlītēs sagrieztu sarkano sīpolu un saplucinātas bazilika lapiņas. Visu pārlej ar salātu mērci.

Maizi saplucina lielos gabaliņos un pieber klāt salātiem bļodā.

Salātus atstāj nostāvēties vismaz 5-10 minūtes pirms pasniegšanas – tas atļaus maizei uzsūkt mērci.

Salātus pasniedzot garnē ar bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form