Tomātu un paprikas biezzupa ar grauzdiņiem un pesto
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. paprika
paprika
1 gab.
1 gab. sarkanais čili pipars
sarkanais čili pipars
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pāris
pāris timiāna zariņi
timiāna zariņi
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
600 ml
600 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
Grauzdiņiem:
30 g
30 g pētersīļi
pētersīļi
30 g
30 g lociņi
lociņi
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK ciedru rieksti
ciedru rieksti
30 g
30 g Parmezāna siers (sarīvēts)
Parmezāna siers (sarīvēts)
6 ĒK
6 ĒK olīveļļa
olīveļļa
60 g
60 g Čedaras siers (sarīvēts)
Čedaras siers (sarīvēts)
12 šķēles
12 šķēles Ciabata (mazā)
Ciabata (mazā)
  • Ass un pikants ēdiens
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Citas mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nedaudz pikanta paprikas un tomātu krēmzupa, kas sasildīs aukstajās dienās. Tai klāt pagatavo siltus un kraukšķīgus maizes grauzdiņus, kas apziesti ar paša gatavotu pesto un Čedaras sieru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Uz ar cepamo papīru izklātas cepamās pannas izkārto paprikas pusītes (papriku sagriež uz pusēm un iztīra no sēklām), un uz pusēm pārgrieztu čili (sēkliņas iztīra) ar miziņas pusi uz augšu.

    Turpat uz cepamās pannas liek arī daiviņās sagrieztu sīpolu, veselas ķiploku daiviņas un timiāna zariņu. Visu apslaca ar olīveļļu. Cep 10-12 minūtes (vai ilgāk), līdz paprika apbrūnējusi.

    Pēc cepšanas papriku un čili nedaudz atdzesē un nomizo.

    Papriku, čili, sīpolus un ķiplokus ieliek lielā katlā. Pievieno konservētos tomātus (ja izmanto nesmalcinātus tomātus, tos sagriež kubiņos) un karstu dārzeņu buljonu. Zupai ļauj sākt burbuļot un pēc tam vāra aptuveni 10 minūtes.

    Gatavo biezzupu "samaļ" ar rokas blenderi vai sablendē lielajā krūzes blenderī. Pēc tam pievieno sāli un piparus, un pasniedz, kamēr vēl zupa karsta.

    Gatavo grauzdiņus. Pētersīļus, lokus, saspiestas ķiploku daiviņas, ciedru riekstus, Parmezāna sieru un olīveļļu ieliek nelielajā virtuves blenderī un sasmalcina līdz vēlamajai pesto konsistencei.

    Maizes šķēles apgrauzdē tosterī vai cepeškrāsnī.

    Gandrīz visu pesto sajauc kopā ar Čedaras sieru. Maisījumu smērē uz apgrauzdētajām maizītēm, bet maizītes ieliek uz pāris minūtēm karstā cepeškrāsnī, lai siers izkustu.

    Pasniedz zupu kopā ar grauzdiņiem, atlikušo pesto liekot zupā.

    Lai labi garšo!

    Padoms: ja zupu gribas krēmīgāku, tai var pievienot nedaudz saldā krējuma.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form