Parmantjē – maiga kartupeļu krēmzupa
Foto: Shutterstock
2.6000 10
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g sviests
sviests
500 g
500 g kartupeļi
kartupeļi
100 g
100 g sīpoli
sīpoli
500 g
500 g vistas buljons
vistas buljons
 
sāls
sāls
1 gab.
1 gab. lauru lapa
lauru lapa
 
maltie pipari
maltie pipari
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Parmantjē - sātīga, aromātiska un vienkārši pagatavojama kartupeļu krēmzupa franču gaumē. Īpaši labi garšos, pasniegta ar pannā apčurkstinātiem bekona kubiņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā izkausē sviestu, ieliek gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sagrieztus sīpolus, nosedz ar vāku un, periodiski apmaisot, sautē aptuveni 15 minūtes.

    Kad sīpoli kļūst zeltaini brūni, pievieno buljonu, sāli, lauru lapu, piparus un vāra uz lēnas uguns vēl 5-7 minūtes.

    Tad izņem lauru lapu un dārzeņus izberž caur sietu. Iegūto biezeni liek katlā ar buljonu, pielej saldo krējumu, kas sakults ar olas dzeltenumu, uzvāra līdz burbulim, pieliek sāli un piparus pēc garšas.

    Pasniedz, pārkaisot ar pannā apbrūninātiem kūpināta cauraudzīša vai bekona kubiņiem, bet ja kādu iemeslu dēļ atturies no gaļas, tad pārkaisi zupu ar grauzdiņiem vai sausā pannā apgrauzdētām sēkliņām.

    Iesūtīja: Vineta Auziņa

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form