Pasakainā ābolkūka
Foto: Privātais ahīvs
Loading...
Sastāvdaļas

"Ābolu laikā noteikti vajag izmēģināt šo gardo, ātri pagatavojamo ābolkūku. Mīklas kārtiņa plāna un iekšā ir daudz sulīgā ābolu pildījuma. Pasakaini garda!" tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež gabaliņos.

Uz pannas nedaudz pasautē sagrieztos ābolus, līdz izgaro liekais šķidrums. Pieber cukuru pēc garšas ,kanēli, cieti un izmaisa. Noņem pannu no plīts.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj 28 cm diametra veidni ar cepamo papīru.

Samīca mīklu, samaisot visas sastāvdaļas. Veidnē pa gabaliņiem plānā kārtā salipina kūkas pamatni un sānus, izmantojot aptuveni 2/3 mīklas. Ielej iekšā ābolu masu no pannas.

Turpina drupināt mīklu kūkas virspusē. Ar nazi noloka kūkas augšējo mīklas maliņu uz iekšpusi.

Cep apmēram 30 minūtes.

Karsto ābolu kūku nedaudz atdzesē un tad sagriež gabaliņos.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form