Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni
Foto: DELFI
5.0000 1
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas
pēc garšas
1 gab.

Kad gribas nesteidzīgi pavakarēt ar draudzenēm, jādomā arī par uzkodām, ko kopā ātri pagatavot un lēni notiesāt. Ierastie čipsi, siers un vīnogas ir apnicis komplekts, tādēļ tapa pufīgi mini kruasāni - ātri, salīdzinoši lēti un bezgala garšīgi. Vienīgi apēdām desmit minūšu laikā, kas nesaskanēja ar lēnu baudīšanu.

Pēc garas darbadienas mīklu pašām gatavot nenāca ne prātā, tādēļ nopirkām paciņu saldētas kārtainās rauga mīklas (500g). Kamēr atnācām līdz mājām, mīkla paspēja nedaudz atkust un uzreiz ķērāmies pie gatavošanas.

Mīklas loksni sagriež astoņos trīsstūrīšos un apziež ar pesto. Vienai loksnei izmantojām arī tomātu pesto.

Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni
Foto: DELFI

Virsū kārto sarīvētu sieru, labāk likt nedaudz mazāk nekā gribētos, lai siers cepšanas laikā neiztecētu.

Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni
Foto: DELFI

Liek sagrieztus marinētos gurķus un olīvas.

Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni
Foto: DELFI


Kruasānu rullēšanu sāk no trīsstūrīša platās malas, sānus ar pirkstiem aizspiež ciet, lai neizbirst pildījums.


Kārto uz plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, apziež kruasānus ar sakultu olu. Šauj iekšā sakarsētā krāsnī, cep 10-15 minūtes 175 grādos līdz tie kļūst viegli zeltaini.

Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni
Foto: DELFI

Kamēr sāļie kruasāni cepas, var pagatavot saldos. Kā pildījumu izmantojām šokolādes krēmu, bet var droši likt zemesriekstu sviestu vai biezu ievārījumu.

Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni
Foto: DELFI

Garšos gan silti, gan jau atdzisuši. No piecām loksnēm sacepām divas plātes.

Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni
Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form