Foto: Shutterstock
Kruasāni - rosība liela, bet garšīgi bezgala.
8Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 glāzepiens2 TKsausais raugs2.25 taseskviešu milti2 ĒKcukurs1 TKsāls12 ĒKsviests1 gab.olas dzeltenums1 ĒKmilti

Sagatavošana

1

1. diena

2

Sasilda 1 tasi piena līdz istabas temperatūrai. ¼ tases siltā piena izšķīdina raugu.

3

Iejauc 2 ēdamkarotes miltu (no 2 ¼ tasēm) un sakuļ viendabīgā mīklā.

4

Pārsedz ar pārtikas plēvi un ļauj istabas temperatūrā uzrūgt, līdz mīkla tilpumā palielinājusies divas reizes (tas prasīs apmēram 20 minūtes).

5

Iejauc cukuru un sāli atlikušajās 2 1/8 tasēs miltu.

6

Sasilda atlikušo pienu.

7

Ieliek uzrūgušo mīklu miksera bļodā, pielej silto pienu un ar mīklas jaucēju kuļ, pakāpeniski pievienojot mīklai ar cukuru un sāli sajauktus 2 1/8 tases miltu. Tad samazina miksera ātrumu līdz vidējam un turpina kult, līdz mīkla kļūst vijīga un atlec no trauka malām.

8

Pārsedz bļodu ar pārtikas plēvi un pa nakti ieliek ledusskapī.

9

2. diena

10

Sasilda sviestu līdz istabas temperatūrai, pievieno atlikušās 3 ēdamkarotes miltu un samīca viendabīgā masā. Izveido četrstūri.

11

Pārkaisa darba virsmu (ideāli piemērota ir marmora plāksne) ar miltiem, izveltnē no ledusskapja izņemto mīklu 15 x 40 cm lielā taisnstūrī un uz augšējām divām trešdaļām uzliek ar miltiem samīcītā sviesta četrstūri, atstājot gar malām un augšu apmēram 1,3 cm platu malu.

12

Trīskārt pārloka mīklu.

13

Pagriež to pretēji pulksteņa rādītāju kustības virzienam (tā izskatīsies kā piezīmju grāmatiņa ar atvērtu vāku), tad vēlreiz izrullē 15 x 40 cm lielā taisnstūrī un saloka tāpat kā iepriekš.

14

Ieliek mīklu cepamā traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un uz 6 stundām novieto ledusskapī.

15

Izveltnē mīklu vēl divas reizes un atstāj pa nakti ledusskapī.

16

3. diena

17

Apmēram 1,5 stundas pirms cepšanas izņem mīklu no ledusskapja un apkaisa darba virsmu ar miltiem.

18

Izveltnē mīklu 40 cm aplī, darbojoties pēc iespējas ātrāk.

19

Ar nazi sadala mīklu četrās daļās un katru ceturtdaļu - trijos trīsstūros.

20

Ar abām rokām sarullē katru trīsstūri virzienā no pamatnes uz augšu.

21

Saliek kruasānus uz ietaukotas plāts un pārslaka ar 2 ēdamkarotēm piena.

22

Atstāj istabas temperatūrā apmēram uz 45 minūtēm vai tik ilgi, līdz mīklas tilpums palielinājies divas reizes.

23

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200*C un cep 15-20 minūtes.

24

Ja kruasāni pārāk ātri apbrūninās, vaļīgi pārsedz tos ar foliju un turpini cept.

25

Pirms pasniegšanas ļauj tiem 20 minūtes atdzist.

26

Glazūra: 1 olas dzeltenums, sajaukts ar 1 ēdamkaroti miltu

Iesūtīja: Zuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!