Foto: DELFI
Pašsagavotais piena saldējums pēc vēlmes var kļūt par zemeņu saldējumu.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 ltrekns piens6 gab.olu dzeltenumi6 ĒKcukurs vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vanilīnu.

2

Uzvāra pienu, tad pa bišķim iemaisa olu, bet ne pārāk strauji, lai karstums nesarautu olu kunkuļos.

3

Kad viss ir iemaisīts, noliek, lai atdziest.

4

Kad atdzisis, tad liek saldētavā un saldē, ik pa laikam paputojot un izmaisot, lai saldējums nesasalst kā klucis un neizveidojas ledus kristāli.

5

Var pielikt klāt blendētas zemenes, būs zemeņu saldējums.

6

Pēc konsistences nemaz nav līdzīgs veikala saldējumam.

Iesūtīja: protams-protams

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!