Pasha ar rozīnēm, aprikozēm un marmelādi
Foto: Shutterstock
4.5714 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
100 g
100 g rozīnes
rozīnes
100 g
100 g aprikozes
aprikozes
100 g
100 g marmelāde
marmelāde
200 g
200 g sviests
sviests
250 g
250 g cukurs
cukurs
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
0.5
0.5 citrona sula
citrona sula
0.25 TK
0.25 TK malts vai sauss ingvers
malts vai sauss ingvers
500 g
500 g saldais krējums
saldais krējums
  • Citi saldēdieni
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Gards svētku galda papildinājums pēc gavēņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu saberž viendabīgā masā (samalt caur gaļas mašīnu, sablendēt, samīcīt).

    Rozīnes, aprikozes un marmelādi sagriež gabaliņos. Var pievienot arī mandeles un sukādes - tikpat daudz(pa 100g).

    Sviestu izkausē un atdzesē.

    Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Vaniļas cukuru liek pēc patikas.

    Sakultajām olām pievieno rīvēta citrona miziņu un 1/2 citrona sulu.
    Iekuļ atdzesētu, kausētu sviestu. Pievieno biezpienu un maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

    Pievieno aprikozes, rozīnes un 1/4 TK maltu ingveru (aizvietoju ar sauso ingveru).

    Saldo krējumu ielej traukā un saputo. Putukrējumu iecilā biezpiena masā. Iecilā gabaliņos sagrieztu marmelādi.

    Sietā ieklāj marli un visu gatavo masu pārliek sietā uz marles. Marli pārliek pāri pashai, uzliek šķīvi un smagumu. Liek ledusskapī aptuveni uz diennakti, lai notek liekais šķidrums.

    Notecējis ~100g saldu suliņu (to rītdien pievienošu pankūku mīklai).

    Iesūtīja: Klēra

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form