
Ja gribi ātri pagatavot vakariņas, izvēlies pastu. Šī krēmīgā recepte būs garšīga, jo akcentu dos maigais mocarella siers un bazilika lapiņas. Garšas niansēm pievienoti arī ķirštomātiņi un Indijas rieksti. Recepti iesaka ēdienu bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone.
Verdošā ūdenī, kam pievienots nedaudz sāls un olīveļļa, liec pastu un vāri, līdz tā gatava. Nokās.
Ķirštomātus pārgriez uz pusēm.
Baziliku sablendē ar sāli, pipariem, čili un kokosriekstu pienu.
Uzkarsē pannu ar olīveļļu un liec cepties tomātus, pievieno šķipsnu brūnā cukura un cep 6–8 minūtes.
Tad pievieno Indijas riekstus, sāli, piparus, čili pārslas, izvārīto pastu, bazilika pesto, kārtīgi samaisi, pārber ar sieru un pasniedz.
Lai labi garšo!