Pasta ar Boloņas mērci
Foto: Shutterstock
4.2632 19
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
4 gab.
4 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
4 gab.
4 gab. burkāni
burkāni
4 gab.
4 gab. sīpoli
sīpoli
700 g
700 g jaukta maltā gaļa
jaukta maltā gaļa
700 ml
700 ml sausais sarkanvīns
sausais sarkanvīns
850 g
850 g konservēti tomāti savā sulā
konservēti tomāti savā sulā
1 l
1 l vistas buljons
vistas buljons
4
4 salvijas zariņi
salvijas zariņi
2 gab.
2 gab. rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
6 gab.
6 gab. lauru lapas
lauru lapas
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās mērces
  • Pasaules Virtuve
  • Boloņas mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar spageti, taljatelles vai papardelles pastu. Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo dārzeņus. Nomizo burkānus un sagriez ripiņās. Arī seleriju kātus sagriez ripās. Sīpolus gareniski pārgriez uz pusēm un tad sagriez pusripās. Tomātiem nolej šķidrumu atsevišķā traukā. Pašus tomātus sagriez rupjās šķēlēs.

    Dziļā pannā ielej visu olīveļļu un uzkarsē. Liec cepties seleriju kātus, sīpolus un burkānus. Cep 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz tie kļūst viegli zeltaini.

    Pievieno gaļu. Kad dārzeņi ir apcepušies, liec klāt malto gaļu un turpini cepšanu, līdz gaļa kļūst brūna. Cepšanas beigās pielej vīnu un sautē, līdz alkohols ir iztvaikojis - aptuveni 10 minūtes.

    No kātiņiem noņem salvijas un rozmarīna lapiņas. Sagriez tās. Pannā pie dārzeņiem un gaļas liec sagriezto rozmarīnu, salviju, lauru lapas, sagrieztus konservētos tomātus un pielej to sulu.

    Kā pēdējo sastāvdaļu pievieno 3/4 buljona. Visu uzvāri, tad samazini liesmu līdz minimumam un ļauj vārīties 3 stundas. Ik pa laikam apmaisi un, ja nepieciešams, pielej atlikušo buljonu.

    Uzmanies, lai vistas buljons nav sāļš, citādi novāroties mērce var kļūt pārāk sāļa. Pusi no buljona daudzuma var aizstāt ar ūdeni, jo īpaši, ja izmanto sauso kubiņu buljonu.

    Sāli pievieno tikai tad, kad mērce ir gatava, un tikai tajā gadījumā, ja tas ir nepieciešams.

    Ja vēlies viendabīgāku mērci, rīkojies šādi: atdzesē apceptos dārzeņus un samal tos blenderī līdz viendabīgai konsistencei.
    Mērcei var pielikt ķiplokus, kaltētos tomātus vai sēnes. Tā iegūsi interesantāku mērces garšu.

    Veģetārajā mērces versijā gaļu aizstāj ar pupiņām. Tā kā Boloņas mērcē tiek izmantota divu veidu gaļa, izmanto arī divu veidu pupiņas.

    Mērci saldētavā var uzglabāt līdz pat mēnesim: atdzesē mērci, pārliec slēgtā traukā un liec saldētavā.

    Iesūtīja: Minka United

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form