Foto: Iveta Rutkovska
Ja mājās nekā nav, izņemam no ledusskapja lasi… Kā mēdz teikt, skaisti dzīvot neaizliegsi! Īpaši, ja cilvēks zina, ko darīt ar veselu lasi. Ja to pareizi un saimnieciski sagatavo, sanāk vairākas ēdienreizes. Un no visa, kas tādā gatavošanā paliek pāri, sanāk ātri pagatavojamas, svētdienīgi smalkas un ļoti gardas pusdienas! Recepti iesaka Iveta Rutkovska.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.laša fileja1 glāzeskābais krējums 20%250 gpasta pēc garšassāls naža galspipari pēc garšassvaigi pētersīļi

Sagatavošana

1

Skābo krējumu lēni karsē, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu lasi (var ņemt fileju, bet tikpat lieliski sanāk ar dažādiem laša atgriezumiem, ja gabalos tiek dalīts vesels lasis), sāli, piparus.

2

Maisa, karsē, kamēr lasis atdod garšu krējumam, pieber sauju svaigu pētersīļu zaļumus.

3

Izvāra pastu. Sajauc pastu ar laša mērci. Pasniedz uzreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!