Foto: iStock
Ātrām un sātīgām pusdienām - pasta ar malto gaļu un olīvām.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gmakaroni (piemēram, Rigatoni)350 gmaltā gaļa1 liels sīpols3 ķiploka daiviņas1 paprika200 golīvas bez kauliņiem sāls, melnie pipari1 TKkaltēts oregano zaļumi olīveļļa

Sagatavošana

1

Sīpolu un ķiplokus notīra un sasmalcina. Olīvām nolej marinādi, astājot burciņā apmēram 1 ēdamkaroti šķidruma. Olīvas pārgriež uz pusēm. Papriku sagriež sīkos gabaliņos.

2

Pannā bez taukvielām apmēram 5 minūtes, nepārtraukti maisot, apcep malto gaļu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, apcepto gaļu atliek malā.

3

Sakarsušajā pannā lej nedaudz eļļas un apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi zeltaini. Pievieno oregano un papriku, kā arī sasmalcināto ķiploku. Visu karsē vēl 2 minūtes.

4

Apcepto malto gaļu atkal liek pannā pie sīpoliem, pieber olīvas un 1 ēdamkaroti olīvu marinādes, visu samaisa un karsē 2-3 minūtes.

5

Kamēr gatavojas mērce, vāra makaronus (līdz "al dente" gatavības pakāpei jeb "ne līdz galam", lai tie būtu vēl kraukšķīgi). Makaronus nokāš, apmēram pusglāzi sālsūdens ielejot atsevišķā traukā.

6

Nokāstos makarons ber atpakaļ katliņā, pāri lej maltās gaļas mērci, kā arī pusglāzi ūdens, kurā vārījās makaroni. Visu karsē uz vidējas uguns pāris minūtes.

7

Pasniedz dziļajos šķīvjos, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem vai baziliku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!