Foto: Shutterstock
Ļoti garšīga pasta ar pikantām gaļas bumbiņām tomātu bazilika mērcē.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gspirālveida pastas baziliks TOMĀTU UN BAZILIKA MĒRCEI:1 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas800 gkonservēti tomāti1 TKpūdercukurs sāls malti melnie pipari GAĻAS BUMBIŅĀM:500 gmalta tītara vai vistas gaļa2 ĒKsakapāti pētersīļi1 šķipsnakaltēts timiāns60 gparmas siers60 gmaize1 gab.ola

Sagatavošana

1

Gatavo tomātu un bazilika mērci. Dziļā cepamā pannā uzkarsē eļļu. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina liek uz pannas un apmaisot apcep 3 - 4 minūtes.

2

Pievieno sagrieztus tomātus, cukuru, pieber sāli, piparus un kārtīgi samaisa. Mērci silda pannā bez vāka ~20 minūtes, kamēr sīpoli mīksti un mērces daudzums samazinās.

3

Gatavo gaļas bumbiņas. Lielā bļodā sajauc malto gaļu, pētersīļus, timiānu, rīvētu Parmas sieru, sadrupinātu maizi un sakultu olu. Pieber sāli un piparus. Ar mitrām rokām veido gaļas bumbiņas krietna valrieksta lielumā.

4

Lielā cepamā pannā uzkarsē eļļu. Gaļas bumbiņas liek uz pannas un cep ~8 minūtes, līdz tās apbrūnē un izcepas. Bumbiņas nosusina ar papīra dvieļiem, pievieno tomātu mērcei un viegli karsē ~5 minūtes.

5

Pastu vāra kā pastu, kamēr mīksta. Nosusina un uzlej mērci ar gaļas bumbiņām. Grezno ar baziliku un liek galdā.

* pirkstiņus varēja norīt!
** recepte no Mērijas Berijas "Klasiska mājas virtuve". Paredzēta 8 personēm, bet apšaubu... varbūt vienīgi 8 maziem puncīšiem.

Iesūtīja:
hophop

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!