Foto: Vida Press
Pasta ar citrusaugļa svaigumu un vistu – kas gan var būt vēl labāks, ko pagatavot vakariņām?
35Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 citrons2 nelielas vistas krūtiņas (ap 200 g)1 mazs sīpols1 lauru lapa pāris bazilika zariņi175 gTagliatelle pasta60 gsaldēti zirņi2 ĒKsvaigais siers bez piedevām sāls, svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Pirmajā gatavošanas posmā smalki sarīvē pusi no citrona miziņas un bļodiņā izspiež citrona sulu – gan miziņu, gan sulu noliek malā, jo tā būs vajadzīga nedaudz vēlāk.

2

Otru citrona pusi sagriež divās daiviņās un no atlikušās citrona ceturtdaļas ar mizojamo nazīti nogriež mizu.

3

Vistas krūtiņas liek seklā katliņā vai dziļā pannā kopā ar sīpolu, kas sagriezts šķēlītēs tā, ka sīpolu kārtu ķīlīši ir atdalīti. Pievieno arī laura lapu, bazilika kātiņus un nogriezto citrona miziņu. Sastāvdaļām pāri pārlej verdošu ūdeni – tik daudz, lai tas tik tikko nosegtu vistu.

4

Uzliek pa virsu vāciņu un ļauj sākt vārīties – kad ūdens met pirmos burbuļus, plīts liesmu pagriež pavisam mērenu, lai vista viegli vārītos un tvaiki to sautētu vēl astoņas minūtes. Tad to noņem no liesmas.

5

Pastu vāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, pēdējās vārīšanās minūtēs katliņā ieberot arī saldētos zirņus, lai tie būtu gatavi reizē ar makaroniem. Ja ir vēlme pēc bagātīgākas garšas, makaronus var vārīt no vistas atlikušajā buljonā.

6

Pēc vārīšanas labi nokāš un liek atpakaļ vēl karstajā katlā – iemaisa makaronos svaigo sieru un smalki sagrieztas vārītās vistas krūtiņas. Pa virsu uzber sarīvēto citrona miziņu un citrona pusītes sulu bagātīgai garšai, pa virsu uzkaisa garšvielas pēc vajadzības un smalki sakapātas bazilika lapas.

7

Visu viegli apmaisa un pasniedz siltās bļodiņās kopā ar citrona daiviņu un svaigu baziliku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!