Makaroni ar mocarellu, tomātiem un olīvām
Foto: Publicitātes attēls
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
60 g
60 g pappardelle makaroni
pappardelle makaroni
12 g
12 g sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
70 g
70 g ķirštomāti
ķirštomāti
20 g
20 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
20 g
20 g baltvīns
baltvīns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
60 g
60 g mocarella
mocarella
12 g
12 g melnās olīvas
melnās olīvas
5 g
5 g pētersīļi vai dilles
pētersīļi vai dilles
5 g
5 g baziliks
baziliks
15 g
15 g olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK pesto
pesto
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Daudziem cilvēkiem, kuri dzird vārdu "pasta", pirmā asociācija ir Itālija, un ne velti, jo, kā teicis slavenais pavārs Džordžo Lokatelli (Giorgio Locatelli), katrs itālis par 2/3 ir veidots no pastas. Ne visi prot atšķirt pastas veidus un apzināties, cik to patiesībā ir daudz un dažādu, bet, neskatoties uz to, atzinīgi novērtē šīs piedevas garšas īpašības, it īpaši savienojumā ar gardajām mērcēm. Šoreiz "Double Coffee" piedāvā Jums pašiem pagatavot izsmalcinātu restorāna ēdienu – pastu "pappardelle" ar mocarellas sieru un baziliku.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ēdiena pagatavošanu ieteicams sākt ar nepieciešamo produktu sagriešanu. Sasmalcina pētersīļus vai dilles, svaigo baziliku un ķiplokus, uz pusēm sagriež ķirštomātus, sarkanos sīpolus sagriež smalkos pusgredzenos, bet mocarellu – vidēja lieluma gabaliņos, bet melnās olīvas ripiņās.

    Tad uz sakarsētas pannas olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus un ķiršu tomātus. Tomātus nav ieteicams cept ilgāk par 30–40 sekundēm, jo tad parādīsies nevēlamā brūngana garoziņa, kas bojā šī dārzeņa dabīgu garšu. Kad tomāti ir apcepti, pievieno baltvīnu un sautē aptuveni 30 sekundes, lai vīns iztvaiko.

    Vienlaicīgi ir jāuzvāra pasta, lai tā būtu "al dente" cietības pakāpē jeb nedaudz stingra kodienam. Kad pasta ir uzvārījusies, to uzliek uz cepešpannas klāt apceptiem tomātiem.

    Tad pievieno klāt sieru mocarellu, pesto mērci, pēc garšas – sāli un maltus melnos piparus, kā arī melnās olīvas. Samaisa viendabīgā masā. Ļauj pastai uzkarst un uzreiz ņem nost no uguns.

    Mocarellas vietā var izmantot kazas sieru, vai sniega siera bumbiņas, bet ja siers ir ļoti mīksts, to labāk pievienot uzreiz pirms pasniegšanas. Lai ēdienam būtu izteiksmīgāka garša, ieteicams ātri apcept pētersīļus vai citus zaļumus, ko vēlaties izmantot ēdiena pagatavošanā (piemēram, svaigas bazilika lapas), lai tās uzsūktu sulu, kas veidojas cepšanas procesā. Pirms pasniegšanas pastu pārkaisa ar sarīvēto Parmezāna sieru un svaigiem sakapātiem zaļumiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form