Pastas salāti ar spinātiem, citronu un baziliku
Foto: Dobeles dzirnavnieka publicitātes foto
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g Cornetti formas pasta (Anna Panna izmantoja Dobeles dzirnavnieka pastu)
Cornetti formas pasta (Anna Panna izmantoja Dobeles dzirnavnieka pastu)
100 g
100 g svaigi spināti
svaigi spināti
1 gab.
1 gab. cukīni
cukīni
1 sauja
1 sauja baziliks
baziliks
50 g
50 g ciedru rieksti
ciedru rieksti
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. citrons
citrons
  • Makaronu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Ir iestājusies ilgi gaidītā vasara, un tā mūs arvien vairāk vilina doties pie dabas piknikos, pārgājienos un pastaigās. Vasarīgu, svaigu un viegli pagatavojamu salātu recepti iesaka ēdienu blogere Anna Panna. Šos salātus iespējams ērti paņemt līdzi jebkurā izbraukumā, un to pagatavošanai nepieciešamas vien pāris minūtes. Dodies zaļumos un izbaudi vasarīgu svaigumu arī uz sava šķīvja!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzkarsē ūdeni un izvāra pastu, vadoties pēc instrukcijām uz iepakojuma. Pastu pēc vārīšanas atdzesē un liek lielā bļodā.

    Uz nelielas uguns, pannā apcep ciedru riekstus, līdz tie kļuvuši maigi brūni. Pēc tam tos atdzesē citā trauciņā.

    Cukīni nomazgā un sagriež gabaliņos.

    Pēc riekstu apcepšanas uz pannas uzlej tējkaroti olīveļļas un apcep cukīni (ne ilgāk kā 4-5 minūtes). Cukīni pievieno pastai, liek klāt spinātus un saplēstas bazilika lapiņas (dažas lapiņas atstāj dekorēšanai).

    Nelielā bļodiņā sajauc rīvētu citrona miziņu (tikai pašu virskārtu), citrona sulu, olīveļļu un visu samaisa.

    Īsi pirms pasniegšanas salātiem pievieno mērci un riekstus. Dekorē ar atlikušajām bazilika lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form