Foto: Shutterstock
Šī pastētes recepte ir izturējusi pusgadsimta ilgu pārbaudi un nav pievīlusi nevienu reizi. Iederīga gan uz ikdienas brokastmaizēm, gan uz svētku galda. Komplimenti, aplausi un lūgumi pēc receptes garantēti. Pastētes konsistence ir tikpat satriecoša kā tās garša. Lai to iegūtu jāizmanto viens pavisam vienkāršs triks. Kāds? Lasi tālāk!

Šo recepti es savai recepšu kladei dabūju no pērnās vīramātes (un, ziniet, pastēte ir tik garda, ka tās dēļ vien bija precēties) un nu jau divus gadu desmitus gatavoju savā virtuvē. Tā nav pievīlusi nekad.

Mēdzu to gatavot, kad saldētavā ir sakrājies gana daudz vistu aknu, kas palikušas, gatavojot vistas cepeti. Bieži vien nespēju paiet garām stendam, kur ir vistu aknu atlaide. Mēdzu pamatrecepti uzlabot ar dažādām alkohola piešpricēm, par labāko atzīstot brendiju. Tas tikai vēl lieku reizi pasvītro pastētes lielisko garšu. Vēl es mēdzu pievienot timiāna zariņa vai nedaudz ķiploka, esmu mēģinājusi arī pievienot žāvētas aprikozes un dzērvenes. Šī recepte ir laba platforma eksperimentiem.

Arī konsistence ir burvīga – gaisīga un tumīga reizē. Te noslēpums ir pievienotajā sviestā (neskopojies!) un putošanas faktā. Noslēdzot pastētes gatavošanu ar miksera palīdzību, tiek iegūta perfekta pastēte.

Es šo debešķīgo maizes smērvielu esmu salikusi burciņās, apvijusi ar auklu un pievienojusi apsveikuma kartīti – dāvana Ziemassvētkos gatava! Komplektā nāca sīpolu marmelāde un bagete. Draugi bija sajūsmā un pieprasīja tā rīkoties arī turpmāk!

40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gvistu akniņas70 gsviests1 gab.burkāns1 gab.sīpols3 gab.žāvētas plūmes pēc garšassāls pēc garšaspipari eļļa cepšanai1 TKbrendijs

Sagatavošana

1

Nomizotu sīpolu un burkānu sagriež. Žāvētas plūmes sasmalcina.

2

Pannā uzkarsē eļļu, kur apcep sīpolus, burkānus un plūmes.

3

Pievieno vistu akniņas, apcep.

4

Apceptajai masai pielej ūdeni tā, lai puse no masas ir apklāta. Sacepto masu var pārlikt sautēties katlā. Viss jāsautē apmēram 30 minūtes uz lēnas uguns. Īsi pirms sautēšanas beigām pievieno brendiju (Šo soli drīkst arī apiet, pastēte no tā daudz nezaudēs. Taču brendijs paspilgtinās jau tā gardās pastētes garšu.)

5

Gatavo masu 2-3 reizes izmaļ caur gaļasmašīnu vai sablendē (ja tikai blendēsi, pastēte būs graudaināka, bet tāpēc ne mazāk garšīgāka).

6

Karstajai sablendētajai masai pievieno sāli, piparus un sviestu. Masu ar mikseri saputo.

7

Pilda burciņās vai bļodiņās un noliekt sastingt.

Pastēte brīnišķīgi garšo arī silta, uzsmērēta uz maizes. Nenoēsties! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!