Pastinaku krēmzupa ar čipsiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Zupai:
600 g
600 g pastinaki
pastinaki
2 ĒK
2 ĒK sviests
sviests
200 ml
200 ml piens
piens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
cidoniju sukādes, ja vēlas
cidoniju sukādes, ja vēlas
Čipsiem:
 
mizas no trīs pastinakiem
mizas no trīs pastinakiem
50 ml
50 ml cukura sīrups
cukura sīrups
50 ml
50 ml ūdens
ūdens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Klāt patriotu nedēļa un svētku mielasts ir neatņemama svinību sastāvdaļa. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka ierasto svētku ēdienu klāstu papildināt ar kādu neierastu, bet reizē ļoti vērtīgu sastāvdaļu – pastinaku, ko raksturo kā neapgūtu, bet ļoti garšīgu un veselīgu dārzeni. Saldenās garšas dēļ pastinaks līdzinās batātēm, taču miltainā struktūra ir līdzīga kartupeļiem, un, kas īpaši svarīgi – šis dārzenis garšos arī bērniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pastinaka izmantošana uzturā var būt ļoti daudzveidīga. Tas labi iederas zupās un biezeņos, kā arī sautējumos. Šefpavārs piedāvā pavisam vienkāršu recepti, kas palīdzēs labāk iepazīt pastinaku, izaicināt garšas kārpiņas un iekļaut šo uzturvielām bagāto sakni gan ikdienas uzturā, gan svētku mielastā.

    Pastinakus nomizo un sagriež 1 cm lielos gabaliņos. Mizas no diviem, trīs pastinakiem pietaupa, jo no tām tiks gatavoti čipsi!

    Liek katlā, pievieno sviestu un nedaudz apcep.

    Kad pastinaki nedaudz apcepušies, tos pārlej ar pienu un vāra, līdz tie ir mīksti.

    Kad dārzeņi mīksti, pienu nokāš citā traukā, savukārt pastinakus kārtīgi sablendē līdz viendabīgai masai un pievieno nedaudz iepriekš nolieto pienu, lai veidojās krēmīga krēmzupas konsistence.

    Krēmīgajai konsistencei pievieno nedaudz sviestu un sāli.

    Ja ir vēlme krēmzupu papildināt ar saldenu skābu noti, pievieno dažas cidoniju sukādes.

    Gatavo čipsus: sajauc ūdeni ar sīrupu (sīrupu var nopirkt gatavu veikalā vai to pagatavot, ūdenī izšķīdinot cukuru, proporcijā 1:4).

    Pastinaku mizas kārtīgi nomazgā un izmērcē sagatavotajā sīrupūdenī.

    Mizas izkārto uz cepešpannas un liek cepties cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 60 grādiem. Cep 3 stundas, līdz tās kārtīgi izkaltējas un kļūst par kraukšķīgiem čipsiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.