Foto: DELFI
"Delfi" lasītāja Lāsma gaļu kūpina jau vairākus gadus. Sevi neuzskata par lielu gatavotāju, bet, kas jādara, tas jādara. Pašu kūpināts ir lētāks un smeķīgāks!
21000Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kgsvaigs cūkgaļas speķis vai cauraudzis9 lūdens900 gsāls6 ĒKcukurs10 gab.lauru lapas15 gab.smaržīgie pipari30 gab.melnie pipari pēc garšassinepju sēklas5 gab.ķiploki

Sagatavošana

1

Speķi vai cauraudzi sagriež 4-5 gabalos, katru apmēram 20x30 cm lielu.

2

Pagatavo sālījumu – ūdeni uzvāra, karstā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru, pievieno lauru lapas, piparus un sinepju sēkliņas. Ķiploka daiviņas notīra, sagriež un ber klāt sālījumam. Sālījumu atdzesē. Nekādā gadījumā neliec siltā ūdenī gaļu!

3

Gaļu kārto traukā, tad pārlej ar atdzesētu sālījumu un virsū uzliek slogu. Gaļai visai ir jābūt sālījumā, ja trauks ir lielāks un sālījuma pietrūkst, tad jāpagatavo vēl!

4

Gaļa jāsāla 10-14 dienas, tad tā gatava doties uz kūpinātavu. Gaļu kūpina apmēram sešas stundas, kūpināšanai pamīšus izmanto gan sauso, gan mitro malku.

Lāsma iesaka: "Es atdzesētu kūpinājumu sagriežu mazākos gabalos un uzglabāju saldētavā. Kad sakārojas, ņemu ārā, atdzesēju un lieku galdā!"

Ja gribi pie kūpinājuma tikt ātrāk, nevis gaidīt vairākas dienas, tad izvēlies vistas gaļu.

Lai labi kūp un smeķē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!