Pašu kūpināts cauraudzītis
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5-7 kg
5-7 kg svaigs cūkgaļas speķis vai cauraudzis
svaigs cūkgaļas speķis vai cauraudzis
Sālījumam
9 l
9 l ūdens
ūdens
900 g
900 g sāls
sāls
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
10 gab.
10 gab. lauru lapas
lauru lapas
15 gab.
15 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
30 gab.
30 gab. melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sinepju sēklas
sinepju sēklas
5 gab.
5 gab. ķiploki
ķiploki
  • Gaļas ēdieni
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • "Delfi" lasītāja Lāsma gaļu kūpina jau vairākus gadus. Sevi neuzskata par lielu gatavotāju, bet, kas jādara, tas jādara. Pašu kūpināts ir lētāks un smeķīgāks!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Speķi vai cauraudzi sagriež 4-5 gabalos, katru apmēram 20x30 cm lielu.

    Pagatavo sālījumu – ūdeni uzvāra, karstā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru, pievieno lauru lapas, piparus un sinepju sēkliņas. Ķiploka daiviņas notīra, sagriež un ber klāt sālījumam. Sālījumu atdzesē. Nekādā gadījumā neliec siltā ūdenī gaļu!

    Gaļu kārto traukā, tad pārlej ar atdzesētu sālījumu un virsū uzliek slogu. Gaļai visai ir jābūt sālījumā, ja trauks ir lielāks un sālījuma pietrūkst, tad jāpagatavo vēl!

    Gaļa jāsāla 10-14 dienas, tad tā gatava doties uz kūpinātavu. Gaļu kūpina apmēram sešas stundas, kūpināšanai pamīšus izmanto gan sauso, gan mitro malku.

    Lāsma iesaka: "Es atdzesētu kūpinājumu sagriežu mazākos gabalos un uzglabāju saldētavā. Kad sakārojas, ņemu ārā, atdzesēju un lieku galdā!"

    Ja gribi pie kūpinājuma tikt ātrāk, nevis gaidīt vairākas dienas, tad izvēlies vistas gaļu.

    Lai labi kūp un smeķē!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form