
Novembrī biežāk gribas celt galdā un godāt Latvijā augušu un Latvijā ražotu pārtiku. Biešu salāti ir caur un caur savējie – no zemes, kur bietes aug, līdz ābeļu galotnēm, no kurienes āboli iekrīt tieši rokās. Ja vēl izdodas noformēt tā patriotiski, sanāk lieliski svētku salāti!
Vārītas bietes sarīvē uz rupjas rīves. Daļu sarīvēto biešu atliek maliņā noformējumam.
Sarīvē vai sīki sagriež skābu ābolu, piemēram, antonovku. Var pielikt klāt arī smalki sagrieztu cidoniju.
Sarīvē vai sīki sagriež selerijas sakni.
Sīki sakapā sīpolu. Ja vēlas, var sīki sakapāt arī ķiploka daiviņu.
Visas sastāvdaļas samaisa ar krējumu, pieliek sāli.
Liek bļodā un pāri pārliek kārtu ar sarīvētajām bietēm. Pa vidu liek krējuma joslu.
Lai labi garšo!