Patriotiskie biešu salāti
Foto: DELFI
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. vārītas bietes
vārītas bietes
1 gab.
1 gab. skābas šķirnes ābols
skābas šķirnes ābols
1 gab.
1 gab. selerija
selerija
1 gab.
1 gab. neliels sīpols
neliels sīpols
pēc garšas
pēc garšas skābais krējums
skābais krējums
  • Dārzeņu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Novembrī biežāk gribas celt galdā un godāt Latvijā augušu un Latvijā ražotu pārtiku. Biešu salāti ir caur un caur savējie – no zemes, kur bietes aug, līdz ābeļu galotnēm, no kurienes āboli iekrīt tieši rokās. Ja vēl izdodas noformēt tā patriotiski, sanāk lieliski svētku salāti!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vārītas bietes sarīvē uz rupjas rīves. Daļu sarīvēto biešu atliek maliņā noformējumam.

    Sarīvē vai sīki sagriež skābu ābolu, piemēram, antonovku. Var pielikt klāt arī smalki sagrieztu cidoniju.

    Sarīvē vai sīki sagriež selerijas sakni.

    Sīki sakapā sīpolu. Ja vēlas, var sīki sakapāt arī ķiploka daiviņu.

    Visas sastāvdaļas samaisa ar krējumu, pieliek sāli.

    Liek bļodā un pāri pārliek kārtu ar sarīvētajām bietēm. Pa vidu liek krējuma joslu.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.

    Tags

    Valsts svētku ēdienkarte Svētku galds
    0
    Vārītas bietes
    0
    Skābais krējums
    0
    Ābols
    0
    Selerijas
    0
    Sīpoli
    43596499
    Dārzeņu salāti
    0
    Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form