Foto: DELFI
Novembrī biežāk gribas celt galdā un godāt Latvijā augušu un Latvijā ražotu pārtiku. Biešu salāti ir caur un caur savējie – no zemes, kur bietes aug, līdz ābeļu galotnēm, no kurienes āboli iekrīt tieši rokās. Ja vēl izdodas noformēt tā patriotiski, sanāk lieliski svētku salāti!
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 gab.vārītas bietes1 gab.skābas šķirnes ābols1 gab.selerija1 gab.neliels sīpols pēc garšasskābais krējums

Sagatavošana

1

Vārītas bietes sarīvē uz rupjas rīves. Daļu sarīvēto biešu atliek maliņā noformējumam.

2

Sarīvē vai sīki sagriež skābu ābolu, piemēram, antonovku. Var pielikt klāt arī smalki sagrieztu cidoniju.

3

Sarīvē vai sīki sagriež selerijas sakni.

4

Sīki sakapā sīpolu. Ja vēlas, var sīki sakapāt arī ķiploka daiviņu.

5

Visas sastāvdaļas samaisa ar krējumu, pieliek sāli.

6

Liek bļodā un pāri pārliek kārtu ar sarīvētajām bietēm. Pa vidu liek krējuma joslu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!