"Live Rīga" turpina iepazīstināt ar projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga" pavasara sezonas receptēm, kuras viegli pagatavojamas arī mājas apstākļos. Kā ziņots, šosezon galvenā loma ir piešķirta zaķskābenēm, bisītēm un kazas sieram. Pavasara cāļa filejas gatavo restorāna "Ostas skati" šefpavārs Ingmārs Ladigs.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 pavasara cāļa filejas400 g9% biezpiens4 olas2 gmuskatrieksts30 gestragons4 vidēji lieli kartupeļi100 gsviests4 timiāna zariņi4 paipalu olas150 gzaķskābenes1 lociņu buntīte TKsinepes garšvielas

Sagatavošana

1

Pavasara cāļa fileju sajauc ar garšvielām un apcep uz pannas no abām pusēm līdz gatava. Biezpienu liek katliņā un izkarsē, līdz iztvaiko liekais šķidrums, noņem no uguns, iejauc olu dzeltenumus un pusi daudzuma sviesta ar sakapātu estragonu.

2

Kartupeļus nomazgā, pārgriež uz pusēm, izgrebj un pilda tajos biezpiena masu. Saliek kopā, pārsmērē ar atlikušo sviestu, pievieno timiānu, garšvielas un muskatriekstu, satin folijā un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes.

3

Lociņus noblanšē karstā ūdenī, tad strauji atdzesē ledus ūdenī, liek virtuves kombainā ar 2 ledus kubiņiem un sinepēm, sakuļ, līdz veidojas mērce. Paipalas olas dzeltenumus sajauc ar siltu eļļu un izmaisa, līdz veidojas mērces konsistence.

Pasniedz uz šķīvja ar pusīti kartupeļu un svaigiem zaļumiem, cāļa fileju un viegli pasildītām zaķskābenēm (pievieno pašās beigās). Pārlej ar lociņu mērci un paipalu olu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!