Pavasara kraukšķīgie salāti ar lazdu riekstiem
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Salātiem
1
1 sarkana paprika
sarkana paprika
sauja
sauja sīpolloki
sīpolloki
sauja
sauja cukurzirņu pākstis
cukurzirņu pākstis
3
3 burkāni
burkāni
sauja
sauja redīsi
redīsi
1/4
1/4 jaunais kāposts
jaunais kāposts
1/2
1/2 gurķis
gurķis
sauja
sauja grauzdēti lazdu rieksti
grauzdēti lazdu rieksti
sauja
sauja žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
Mērcei
2
2 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
1 ĒK
1 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavasarī, kad sāk paradīties jaunie redīsi, kāposti un burkāni, un cukurzirņu pākstis, var pagatavot gardos, kraukšķīgos salātus. Tos papildini ar grauzdētiem riekstiem, žāvētu aprikožu plēksnītēm un pikanto ķiploku mērci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Stienīšos sagriež papriku, burkānus, kāpostu, gurķi, cukurzirņu pākstis, sakapā lokus un ripiņās sagriež redīsus. Visu maigi sajauc kopā.

    Sajauc salātu mērci: samaisa eļļu ar vīna etiķi, pievieno sojas mērci, iekuļ sinepes. Smalki sakapā ķiploku un piejauc mērcei, piemaļ nedaudz melnos piparus.

    Salātus kārto uz šķīvja un aplej ar mērci, nemaisa. Pasniedzot rotā ar grauzdētiem lazu riekstiem un plāni sagrieztām aprikožu plēksnītēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form