Pavasara kraukšķīgie salāti ar lazdu riekstiem
Foto: DELFI
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavasarī, kad sāk paradīties jaunie redīsi, kāposti un burkāni, un cukurzirņu pākstis, var pagatavot gardos, kraukšķīgos salātus. Tos papildini ar grauzdētiem riekstiem, žāvētu aprikožu plēksnītēm un pikanto ķiploku mērci.

Stienīšos sagriež papriku, burkānus, kāpostu, gurķi, cukurzirņu pākstis, sakapā lokus un ripiņās sagriež redīsus. Visu maigi sajauc kopā.

Sajauc salātu mērci: samaisa eļļu ar vīna etiķi, pievieno sojas mērci, iekuļ sinepes. Smalki sakapā ķiploku un piejauc mērcei, piemaļ nedaudz melnos piparus.

Salātus kārto uz šķīvja un aplej ar mērci, nemaisa. Pasniedzot rotā ar grauzdētiem lazu riekstiem un plāni sagrieztām aprikožu plēksnītēm.

Comment Form