Foto: DELFI
Meklē pavasara salātus, ko baudīt kopā ar grildesiņām un šašliku? Šī recepte ir pārpildīta ar svaigiem, vitamīniem bagātiem sezonas gardumiem: salātiem, gurķiem, redīsiem, tomātiņiem un lociņiem. Met tos visus kopā, pārlejot ar salātu mērcīti. Un, voilā, jauns zaļās sezonas gardums gatavs!
10Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ķirštomāti redīsi lociņi olīvas (melnās, bez kauliņiem) mocarellas siera mini bumbas salātlapas avokado gurķi spināti salātu dārzeņu mērce "Spilva" balzamiko etiķis balzamiko krēms

Sagatavošana

1

Visas sastāvdaļas sagriež palielos gabalos, pārāk smalki nē. Piemēram, ķirštomātus griež uz pusēm (vai četrās daļās), bet obligāti izņem balto "serdīti", redīsu griež četrās daļās, olīvas ne gareniski, bet šķērsām, gurķus kā jau gurķus. Avokado jāizvēlas mīksts, gandrīz jau pārgatavojies. Melnumi gan nedrīkst būt! Ja runa ir par spinātiem, jāizvēlas mazās spinātu lapiņas, tad nekas nebūs jāgriež.

2

Mocarellas mini siera bumbas pirms likšanas salātos noskalo sietiņā zem tekoša ūdens.

3

Visas sastāvdaļas saliek lielā bļodā.

4

Atsevišķā traukā uz aci ielej salātu mērcīti, balzamiko etiķi un balzamiko krēmu. Sajauc visu, ja nepieciešams, pievieno sāli, piparus.

5

Lej virsū salātiem un ar salātu karotēm izcilā.

6

Ļauj salātiem "savilkties" un bauda teju uzreiz. Ja pārpalikumu liek ledusskapī, jārēķinās, ka dārzeņi sulosies un salāti mirks šķidrumā.

Bauda kopā ar šašliku, dažādiem grilējumiem, bet izcili garšo arī brokastīs ar grauzdētu graudu maizīti un kafiju.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!