Foto: Shutterstock
Pavasarīga un viegla, neticami ātri pagatavojama. Pavasarīgo vieglumu piešķirs jaunie kabacīši, sparģeļi un saldo zirnīšu pākstiņas. Dārzeņi būs gatavi piecās minūtēs. Šai zupai pievieno arī jebkāda veida saldētus vai konservētus zirnīšus un pupiņas. Brīnišķīgs papildinājums būs, ja saldētavā būs vēl aizķērušās saldētās cūku pupas. Lai saglabātu buljona dzidrumu, makaronus novāri atsevišķā katliņā.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsvaigi un saldēti dārzeņi (pupas, zirņi, sparģeļi, jaunais kabacis)200 gkonservētas baltās pupiņas4 ĒKsmalki sagriezti sīpolloki700 mldārzeņu buljons70 gneliela izmēra makaroni3 ĒKpesto

Sagatavošana

1

iek vārīties sālsūdeni makaronu vārīšanai. Tikmēr notīra un sagriež gabaliņos svaigos dārzeņos. Ja izmanto zirnīšu pākstis, tās atstāj veselas. Novāra makaronus gandrīz mīkstus (al dente). Nokāš un noliek malā. Nokāš arī konservētās pupiņas.

2

Citā katliņā uzkarsē buljonu, tajā ieber saldētos dārzeņus un vēlreiz uzvāra. Pievieno svaigos dārzeņus un uz nelielas uguns vāra apmēram 5 minūtes, līdz visi dārzeņi ir gatavi. Pievieno izvārītos makaronus, konservētās pupas un iemaisa pesto. Ļauj, lai zupa vēlreiz uzmet burbuli un vakariņas ir gatavas. Pasniedzot apber ar smalki sagrieztiem zaļajiem lokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!