Foto: Publicitātes foto
Dzīvespriecīgā krāsu spēle šajos pavasarīgajos kartupeļu salātos nevienu nespēs atstāt vienaldzīgu. Tos var baudīt gan kā pamatēdienu, jo krēmīgā mērce ir gana sātīga, gan arī pasniegta kā košu un interesantu piedevu dažādiem gaļas un zivju ēdieniem. Un šis ir arī garšīgs vaids, kā nākamajā dienā izmantot pēc Lieldienu svinībām pāri palikušās olas.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 kartupeļi5 vārītas olas0.5 sarkanā paprika0.5 oranžā paprika100 gsaldēti zaļie zirnīši100 gkonservēta kukurūza1 sarkanais sīpols pēc garšaspētersīļu zaļumi60 gkaperi5 ĒKmajonēze pēc garšassāls1 TKsinepes

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, lielākos sadala, lai visi būtu vienāda lieluma, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni 10 minūtes no ūdens uzvārīšanās brīža.

2

Kamēr kartupeļi vārās, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku smalkos kubiņos. Saldētus zaļos zirnīšus ber bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, tad ūdeni nolej, pārlej zirnīšus ar aukstu ūdeni, nolej.

3

Pēterīļus un sīpolus sīki sakapā. Kukurūzai nolej šķidrumu. Papriku, zirnīšus, kukurūzu, sīpolus un pētersīļus ber bļodā un samaisa.

Foto: Publicitātes foto
4

Ūdeni nolej, kartupeļus ber atpakaļ katlā, uz nelielas liesmas apžāvē aptuveni divas minūtes. Nedaudz atdzesē, sagriež vēlamā lieluma gabaliņos vai šķēlītēs, liek lielā bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztas olas un lielāko daļu dārzeņu, nedaudz atstājot dekorēšanai.

5

Pievieno majonēzi. sāli, sinepes un kaperus ar visu marinādi un samaisa. Pārber ar atlikušajiem dārzeņiem un pasniedz.

Foto: Publicitātes foto

Ieteikums: šajos salātos lieliski iederēsies arī savā sulā konservēta tunča gabaliņi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!