Pavasarīgie vistas akniņu salāti ar ābolu
Foto: Aikāgaršo!
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pavasarīgu salātu recepte, kurā galvenā loma - marinētām vistu aknām. Receptes autors, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pamēģināt šos salātus, izmantojot truša, liellopa vai cūku aknas!

Iemarinē vistu aknas – liek traukā aknas un pievieno gaišo sojas mērci, tējkaroti medu un sulu no puscitrona.

Atstāj aknas marinēties vismaz 5 minūtes.

Aknas apcep, līdz tās nedaudz karamelizējušās.

Kārto salātus – liek jauktās salātu lapas uz šķīvja, pievieno blanšētas pākšu pupiņas un sarkano sīpolu šķēlītes.

Sagriež ābolu šķēlītēs un apslaka ar citronu sulu, lai tās nekļūtu brūnas, pievieno salātiem.

Pa virsu kārto karamelizētas aknas. Atlikušo citrona sulu sajauc ar medu un pārlej salātiem.

Comment Form