Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Cik vasarīgi, un tieši laikā uz pākšaugu sezonas sākumu! Pupiņu pākstis un jaunie zaļie zirnīši garšos vēl eksotiskāk, kad tiem pievienos paša gatavotu miso mērci. Zaļie salāti ar pikantumu, kas spirdzinās garšas kārpiņas.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gpākšu pupiņas vai sviesta pupiņas250 gzaļo zirnīšu pākstis60 gvalrieksti1 TKrīsu etiķis60 gzaļo zirnīšu dzinumi MĒRCEI:4 ĒKmiso (brūno rīsu) pasta3 ĒKsausais šerijs vai sakē4 ĒKrīsu vīns (mirins)1 ĒKbrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci.

2

Dziļā pannā liek miso pastu, šeriju vai sakē, rīsu vīnu un brūno cukuru. Sastāvdaļas apmaisa un ļauj mērcei sildīties uz lēnas uguns.

3

Karsē aptuveni septiņas līdz desmit minūtes, līdz mērcei ir bieza sīrupa konsistence. Kad mērce gatava, ņem nost no plīts un ļauj tai atdzist.

4

Pēc tam ņem nelielu katliņu un uzvāra tajā ūdeni un sāli. Katliņā ber pupiņu pākstis un vāra aptuveni divas minūtes. Zaļās pupiņas iesakām šajā receptē aizvietot ar sezonas produktu - sviesta pupiņām.

5

Kad noteiktais laiks pagājis, katliņā pievieno arī zirņu pākstis un visu vāra vēl aptuveni trīs minūtes.

6

Pēc tam pākstis nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Liek caurdurī un ļauj notecēt ūdenim.

7

Gatavās pākstis ber lielā bļodā. Pievieno rupji sasmalcinātus valriekstus, kā arī iepriekš pagatavoto mērci, pie reizes pievienojot arī rīsu etiķi.

8

Kā beidzamos pievieno zirņu dzinumus. Visu viegli apmaisa un pasniedz lielos šķīvjos.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!