'Pavlova' ar aromātisku apelsīnu krēmu
Foto: (c) Gards, ka nenoēsties
3.0000 14
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
5
5 olu baltumi
olu baltumi
250 g
250 g cukurs
cukurs
2 TK
2 TK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK kartupeļu ciete (ar kaudzi)
kartupeļu ciete (ar kaudzi)
Apelsīnu krēmam
5
5 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
80 g
80 g cukurs
cukurs
1
1 apelsīns (miziņa un sula)
apelsīns (miziņa un sula)
1/2
1/2 citrons (miziņa un sula)
citrons (miziņa un sula)
50 g
50 g sviests
sviests
Putukrējumam
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2
2 apelsīni dekoram
apelsīni dekoram
  • Austrāliešu nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Krēmi
  • Tortes un kūkas
  • "Īstai "Pavlovai" pēc konsistences ir jābūt nevis viscaur izceptam bezē, bet gan ārpusē kraukšķīgai, drupenai, bet viducī – maigai un zefīrīgai," skaidro receptes autore Diāna Šulce–Palma savā blogā "Gards, ka nenoēsties!".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olu baltumus saputo vieglās putās. Turpinot putot, pievieno karoti pa karotei cukuru un puto, līdz masa kļūst stingra un zīdaina. Pašās beigās pielej citrona sulu un pieber kartupeļu cieti.

    Uz cepamās plāts uzklāj cepampapīru un liek virsū sakulto olbaltumu. Izveido smuku apli ar iedobi vidū kā lēzenai bļodiņai.

    Liek līdz 120°C uzsildītā cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Izslēdz un turpat cepeškrāsnī atdzesē.

    Apelsīnu krēmam katliņā sajauc visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, un liek uz nelielas uguns. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz krēms ir sabiezējis. Noņem no plīts un pa vienam iemaisa gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu.

    Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī dzesēties.

    Kad viss atdzisis, sakuļ saldo krējumu ar cukuru vieglās putās.

    Ar nazi nogriež apelsīniem mizas un sagriežam mīkstumu ripiņās.

    Uz olbaltuma pamatnes kārto apelsīnu krēmu, virsū liekot saputoto putukrējumu un dekorē ar apelsīna šķēlītēm.

    Salds un gards, ka nenoēsties!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form