Pēdējo atvasaras tomātu zupa ar baziliku
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. burkāns (vidēji liels)
burkāns (vidēji liels)
1 gab.
1 gab. liels baltais sīpols
liels baltais sīpols
1 glāze
1 glāze svaigas bazilika lapiņas
svaigas bazilika lapiņas
1 gab.
1 gab. ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
2-3 ĒK
2-3 ĒK kausētais siers
kausētais siers
3 glāzes
3 glāzes ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK sāls (pēc garšas)
sāls (pēc garšas)
1/2 TK
1/2 TK malta paprika
malta paprika
1/4 TK
1/4 TK melnie pipari
melnie pipari
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Uzbur ainu: ir rudenīgs vakars, tu esi ietinies pledā un visapkārt virmo tomātu un bazilika smarža. Mmm! Piekritīsi, ka, lai gan mums visiem patīk vasaras mēneši ar sandalēm kājās un velobraucieniem, mums visiem patīk arī aukstais laiks, jo tas nozīmē tikai vienu – "esiet sveicinātas, siltās zupiņas!" Nu kas var būt labāks? Šī tomātu bazilika zupa ir bagātīga ar uzturvielām no tomātiem, burkāniem, sīpoliem, ķiplokiem un svaigā bazilika. Bagātīgs komforta ēdiens, kas lieliski sader kopā ar siera un ķiploka maizīti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kas ir pats foršākais – šo zupu var pagatavot no pašu izaudzētiem produktiem.

    Iepriekš uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Sagriež visus produktus un izklāj uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Tomātus pārgriež gareniski uz pusēm un novieto ar "iekšiņām" uz augšu. Burkānus sagriež ripiņās, sīpolu sakapā (var būt lieli gabali, jo tie tāpat tiks blendēti). Visu apslaka ar bagātīgu olīveļļas daudzumu.

    Kārtīgi nomazgā ķiploku galviņu, ja tā vēl aplipusi ar smiltīm, jo jācep būs ar visām mizām. Nogriež galviņai kāta daļu tā, lai nedaudz pārgrieztu arī ķiploka daivu augšpuses. Galviņu ar nogriezto augšpusi liek uz folijas un apslaka ar eļļu. Ja vēlies ķiploku papildināt ar garšvielām, šis ir īstais brīdis, kad to darīt – pēc eļļas apslacīšanas uzber sāli, čili pārslas, maltus piparus vai ko citu pēc garšas gaumes. Tad ietin galviņu folijā un liek uz cepamās plātes.

    Pēdējo atvasaras tomātu zupa ar baziliku
    Foto: DELFI

    Cep dārzeņus apmēram 45-50 minūtes 200 grādos vai līdz tomāti kļūst burbuļojoši, bet burkāni, sīpoli un ķiploki ir mīksti.

    Nākamais solis: blendēšana. Dārzeņus, ūdeni un bazilika lapas liek lielā katlā un ar rokas blenderi sakuļ zupu. Pievieno topošajai zupai grauzdētos ķiplokus, viegli izspiežot daiviņas no ķiploka galviņas.

    Kad zupa ir sablendēta, pievieno garšvielas: paprikas pulveri, sāli un piparus (pēc garšas!). Droši drīkst eksperimentēt un pievienot vēl citas garšvielas. Zupu pavāra apmēram 15 minūtes, lai visas garšas "sadraudzējas". Ja vēlas, var pievienot 2-3 ēdamkarotes kausētā siera.

    Rotā ar sarkano piparu pārslām vai svaigām bazilika lapiņām. Pasniedz ar siera un ķiploka maizīti (recepte šeit).

    Izbaudi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.