Signes Meirānes kārdinošā pekanriekstu kūka
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkai
200 g
200 g milti
milti
10 g
10 g kukurūzas milti
kukurūzas milti
šķipsna
šķipsna jūras sāls
jūras sāls
10 g
10 g pūdercukurs
pūdercukurs
0.5 gab.
0.5 gab. sarīvēta apelsīna miziņa
sarīvēta apelsīna miziņa
140 g
140 g auksts sviests
auksts sviests
10 ml
10 ml auksts ūdens
auksts ūdens
1 gab.
1 gab. vidēja izmēra ola
vidēja izmēra ola
Pildījumam
50 g
50 g izkausēts sviests
izkausēts sviests
3 gab.
3 gab. vidēja izmēra olas
vidēja izmēra olas
120 g
120 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
100 g
100 g kļavu sīrups
kļavu sīrups
165 g
165 g organiskais kukurūzas sīrups
organiskais kukurūzas sīrups
1 TK
1 TK milti
milti
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
1 TK
1 TK kakao
kakao
180 g
180 g pekanrieksti
pekanrieksti
0.5 gab.
0.5 gab. sarīvēta apelsīna miziņa
sarīvēta apelsīna miziņa
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Pekanriekstu kūka ir gardums. Turklāt tā izskatās tik apetītlīga un kārdinoša. Pievienotā apelsīna miziņa piešķir burvīgu niansi. Visas garšas sabalansētas. Recepti iesaka kūku meistare Signe Meirāne savā mājaslapā "Story about food".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kūkas pamatni. Bļodā liec miltus, kukurūzas miltus, pūdercukuru, apelsīna miziņu un sāli.

    Sarīvē sviestu un iejauc miltos, līdz masa līdzinās rupjai rīvmaizei.

    Pievieno olu un ūdeni un maisi, līdz veidojas vidēji bieza, viendabīga masa.

    Ietin masu pārtikas plēvē un liec ledusskapī 30 minūtes.

    Sasildi cepeškrāsni līdz 210 grādu temperatūrai. Kūkas formu iezied ar sviestu.

    Ieklāj mīklu cepamajā formā, iespiežot sānu malas. Nogriez lieko mīklu.

    Sadursti mīklu ar dakšiņu, uzklāj pupiņas, uz tām cepampapīru un cep 15 minūtes.

    Pēc tam noņem cepampapīru un pupiņas un pacep vēl 8 minūtes. Izņem no krāsns.

    Gatavo pildījumu. Sajauc visas sastāvdaļas, izņemot pekanriekstus.

    Kad masa gatava cepšanai, pievieno pekanriekstus.

    Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 180 grādiem.

    Pildījumu uzklāj uz kūkas pamatnes un liec cepeškrāsnī vienu līmeni zemāk par vidējo.

    Cep kūku 35–40 minūtes, līdz pildījums paceļas un sāk kraukšķēt.

    Ļauj kūkai atdzist.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form