Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda kārtainās mīklas tarte ar šokolādes un pekanriekstu pildījumu. Pievieno gatavajam desertam kādu bumbiņu vaniļas saldējuma un būsi septītajās debesīs!
45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 (320g) plāksne kārtainās mīklas15 gsviests15 gmuskovado cukurs125 mlkļavu sīrups50 gtumšā šokolāde2 olas150 gpekanrieksti

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 220 grādiem.

2

Kārtainās mīklas sloksni liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Mīklu, protams, vari pagatavot arī pats, iedvesmojoties no šīs receptes. Visapkārt noloka mīklas maliņas aptuveni divu centimetru platumā, lai tā veidotu skaistas maliņas. Pēc tam tartes vidusdaļu viscaur viegli sadursta ar dakšiņu.

3

Kārtaino mīklu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Pēc tam ņem laukā, un cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 150 grādiem.

4

Kārtainās mīklas maliņas būs pacēlušās, tāpēc tās viegli jānospiež uz leju.

5

Pannā izkausē sviestu, cukuru un kļavu sīrupu, līdz visas sastāvdaļas uzkarsušas. Pannu ņem nost no liesmas un iemaisa tajā šokolādes gabaliņus, līdz tie izkūst. Pildījuma masu atstāj atdzist uz pāris minūtēm.

6

Izkausētajā šokolādes masā iecilā sakultas olas, pēc tam pievienojot arī pekanriekstus.

7

Nākamais solis ir tartes pildīšana – ar karoti vispirms pa kārtainās mīklas virsmu izliek pekanriekstus, bet pēc tam vienmērīgi izlej izkausētās šokolādes masu. Tartes maliņas apsmērē ar kļavas sīrupu.

8

Tarti liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes. Kad gatava, ņem laukā no cepeškrāsns, sagriež gabaliņos un pasniedz kopā ar saldējumu vai putukrējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!