Peldošās salas – bērnības saldēdiens
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. olas
olas
300 ml
300 ml piens
piens
50 g
50 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļa
vaniļa
  • Launags
  • Pusdienas
  • Pasaules Virtuve
  • Nepietiek, ka šī saldēdiena nosaukums vien izklausās pēc pasakas. Tas arī garšo pasakaini. Peldošās salas ir viens no visu laiku garšīgākajiem bērnības saldēdieniem jau vairākās paaudzēs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olas baltumu un dzeltenumu atdala un saputo katru atsevišķā traukā, pievienojot daļu cukura, olu dzeltenumiem pievieno arī vaniļu.

    Ar ēdamkaroti ņem saputotā baltuma gabalus un uzmanīgi ieslidina verdošā pienā vienā kārtā. Apgrozot karsē 3-5 minūtes, tad ar putu smeļamo karoti uzmanīgi izņem no piena.

    Peldošās salas – bērnības saldēdiens
    Foto: Shutterstock

    Pienu atdzesē līdz 50-60 grādu temperatūrai, pievieno tam ar vaniļu un cukuru sakultos olu dzeltenumus un visu karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa mazliet sabiezē. Karsējot ilgāk, var iegūt krēma konsistences mērci, karsējot īsāku laiku – nedaudz iebiezinātu vaniļas pienu, kurā olbaltuma salas patiešām peldēs.

    Piena un olas dzeltenuma mērci atdzesē, tad lej trauciņos un pienā liek sakultā olbaltuma salas.

    Peldošās salas – bērnības saldēdiens
    Foto: Shutterstock

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form