Peldošās salas
Foto: Privātais arhīvs
4.0526 19
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 glāzes
4 glāzes piens
piens
4 gab.
4 gab. olas
olas
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
naža gals
naža gals sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Citi saldēdieni
  • Saldās zupas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Sen zināmās un gardās peldošās salas - gards deserts īstiem kārumniekiem. Es izmantoju lauku olas, tāpēc vaniļas mērce sanāca tik skaisti dzeltena," recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Henzele.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā lej pienu un uzvāra, tad samazina liesmu līdz minimumam.

    Olu baltumus atdala no dzeltenuma un saputo biezās putās, kad putas stingras pievieno 2 ĒK cukura un visu kopā saputo.

    Saputoto baltumu ar karoti ielaiž verdošajā pienā, ātri apvāra no abām pusēm, tad izņem salas ar putu karoti un saliek šķīvī.

    Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru, pielej nedaudz karsta piena, samaisa un ielej pienā.

    Maisījumu karsē, līdz tas sabiezē.

    Garšai pievieno mazliet šķipsnu sāls

    Dzeltenuma maisījumu lej bļodā pie salām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form