Peldošās salas
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 16
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 glāzes
4 gab.
6 ĒK
naža gals
pēc garšas

"Sen zināmās un gardās peldošās salas - gards deserts īstiem kārumniekiem. Es izmantoju lauku olas, tāpēc vaniļas mērce sanāca tik skaisti dzeltena," recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Henzele.

Katliņā lej pienu un uzvāra, tad samazina liesmu līdz minimumam.

Olu baltumus atdala no dzeltenuma un saputo biezās putās, kad putas stingras pievieno 2 ĒK cukura un visu kopā saputo.

Saputoto baltumu ar karoti ielaiž verdošajā pienā, ātri apvāra no abām pusēm, tad izņem salas ar putu karoti un saliek šķīvī.

Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru, pielej nedaudz karsta piena, samaisa un ielej pienā.

Maisījumu karsē, līdz tas sabiezē.

Garšai pievieno mazliet šķipsnu sāls

Dzeltenuma maisījumu lej bļodā pie salām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form