Pelēko zirņu 'brālēni' – kraukšķīgie turku zirņi Ziemassvētkiem
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Kraukšķīgie turku zirņi ir lieliska alternatīva tradicionālajiem pelēkajiem zirņiem, ko ceļam galdā Ziemassvētkos. Viegli apgrauzdēti un garšvielās apviļāti - ideāla uzkoda, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

Turku zirņus pēc vārīšanas nosmeļ un izkārto uz pannas, lai apžūst.

Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm.

Izņem no krāsns, apslaka ar eļļu, apber ar garšvielām un rūpīgi apmaisa.

Liek atpakaļ grauzdēties uz 10 minūtēm. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas un nedaudz apmaisa, lai zirņi vienmērīgi apgrauzdējas.

Atkarībā no tā, cik mīksti zirņi novārīti, var atšķirties grauzdēšanas laiks – ja šķiet, ka ir gana cieti, ilgāk krāsnī neatstāj. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj tiem atdzist un tad bauda kāru muti!

Lai labi garšo!

Comment Form