Foto: Publicitātes foto
Kamēr saules stari vēl nelutina tik stipri, kā gribētos, izmanto laiku lietderīgi, pagatavojot garšīgus mājas pelmeņus. Tos varēsi ēst gan uzreiz, gan sasaldēt – dienām, kad gatavot nemaz negribēsies, lai ātri tiktu pie gardām vakariņām. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi" iesaka veģetāro pelmeņu recepti, kas jo īpaši noderēs tiem, kas pirms Lieldienām ievēro gavēni.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

fetas siers pasniegšanai dīgsti pasniegšanai MĪKLAI:6 olu dzeltenumi300 gkviešu milti, augstākā labuma80 gpilngraudu milti šķipsnasāls ūdens PILDĪJUMAM:5 vidēji lieli kartupeļi80 gsaulē kaltēti tomāti100 gcietais siers1 TKrozmarīns, sakapāts pēc garšassāls un malti melnie pipari2 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Pagatavo mīklu. Sajauc abu veidu miltus ar sāli, pievieno olu dzeltenumus un pavisam nedaudz auksta ūdens, lai mīkla turas kopā – tā būs ļoti stingra. Ietin mīklu pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.

2

Pagatavo pildījumu. Izvāra kartupeļus un sastampā tos biezenī, pievieno olīveļļu, rīvētu cieto sieru, sāli, piparus, smalki sagrieztus tomātus un sakapātu rozmarīnu.

3

Ja pelmeņus veido ar rokām, tad ar glāzi izspiež mīklas apļus. Uz katra mīklas gabaliņa liek aptuveni tējkaroti pildījuma un aizloka malas, pilnībā nosedzot pildījumu. Ja pelmeņu gatavošanai izmanto speciālo formu, pelmeņus gatavo atbilstoši formas lietošanas instrukcijai.

4

Uzvāra katliņā ūdeni, pievieno sāli. Liek iekšā pelmeņus (pa vienam, lai nesalīp kopā) un vāra aptuveni 4-5 minūtes. Pēc vārīšanas pelmeņus var nedaudz apcept.

5

Pasniedz karstus, rotājot ar mikrozaļumiem un drupinātu fetas sieru vai citām piedevām.

6

Nevārītus pelmeņus var sasaldēt un uzglabāt saldētavā vēlākai lietošanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!