Pelmeņi ar kartupeļu, siera un saulē kaltētu tomātu pildījumu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
fetas siers pasniegšanai
fetas siers pasniegšanai
 
dīgsti pasniegšanai
dīgsti pasniegšanai
MĪKLAI
6
6 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
300 g
300 g kviešu milti, augstākā labuma
kviešu milti, augstākā labuma
80 g
80 g pilngraudu milti
pilngraudu milti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
ūdens
ūdens
PILDĪJUMAM
5
5 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
80 g
80 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
100 g
100 g cietais siers
cietais siers
1 TK
1 TK rozmarīns, sakapāts
rozmarīns, sakapāts
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Citi ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kamēr saules stari vēl nelutina tik stipri, kā gribētos, izmanto laiku lietderīgi, pagatavojot garšīgus mājas pelmeņus. Tos varēsi ēst gan uzreiz, gan sasaldēt – dienām, kad gatavot nemaz negribēsies, lai ātri tiktu pie gardām vakariņām. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi" iesaka veģetāro pelmeņu recepti, kas jo īpaši noderēs tiem, kas pirms Lieldienām ievēro gavēni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo mīklu. Sajauc abu veidu miltus ar sāli, pievieno olu dzeltenumus un pavisam nedaudz auksta ūdens, lai mīkla turas kopā – tā būs ļoti stingra. Ietin mīklu pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz 30 minūtēm.

    Pagatavo pildījumu. Izvāra kartupeļus un sastampā tos biezenī, pievieno olīveļļu, rīvētu cieto sieru, sāli, piparus, smalki sagrieztus tomātus un sakapātu rozmarīnu.

    Ja pelmeņus veido ar rokām, tad ar glāzi izspiež mīklas apļus. Uz katra mīklas gabaliņa liek aptuveni tējkaroti pildījuma un aizloka malas, pilnībā nosedzot pildījumu. Ja pelmeņu gatavošanai izmanto speciālo formu, pelmeņus gatavo atbilstoši formas lietošanas instrukcijai.

    Uzvāra katliņā ūdeni, pievieno sāli. Liek iekšā pelmeņus (pa vienam, lai nesalīp kopā) un vāra aptuveni 4-5 minūtes. Pēc vārīšanas pelmeņus var nedaudz apcept.

    Pasniedz karstus, rotājot ar mikrozaļumiem un drupinātu fetas sieru vai citām piedevām.

    Nevārītus pelmeņus var sasaldēt un uzglabāt saldētavā vēlākai lietošanai.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form