Foto: Shutterstock
Pelmeņi ķīniešu gaumējeb vontoni - ar liellopa gaļas, garneļu un dārzeņu pildījumu. Vari tos gan vārīt, gan tvaicēt, gan cept un pasniegt ar sojas mērci vai čili eļļu.
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:2 glāzeskviešu milti0.5 glāzeūdens PILDĪJUMAM:500 gliellopa gaļa100 ggarneles100 gĶīnas kāposts100 gpuravs100 gburkāni100 gcukīni1 TKingvers, svaigs, sakapāts0.5 gab.sīpols, nomizots, sarīvēts1 TKsāls1 TKcukurs1 ĒKsojas mērce1 gab.ķiploka daiviņa0.5 TKsezama eļļa PASNIEGŠANAI: sojas mērce čili eļļa

Sagatavošana

1

Gatavo pildījumu. Dārzeņus sagriež skaidiņās. Sakapā garneles. Samaisa gaļu, garneles, sēnes, dārzeņus un pārējās sastāvdaļas.

2

Gatavo mīklu. No miltiem un ūdens pagatavo mīklu. Izrullē to un no mīklas ar tasīti izspiež aplīšus.

3

Katra mīklas aplīša viū liek pilnu tējkaroti pildījuma masas un ar pirkstiem stingri saspiež maliņas.

4

Katlā uzkarsē ūdeni. Uzvāra un liek iekšā pelmeņus. Kad pelmeņi uzpeld virs ūdens, tos ar putu karoti izņem no katla un notecina.

Pasniedz ar lociņiem, čili eļļu, rīsu etķi vai sojas mērci

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!