Pelmeņi ķīniešu gaumē
Foto: Shutterstock

Pelmeņi ķīniešu gaumējeb vontoni - ar liellopa gaļas, garneļu un dārzeņu pildījumu. Vari tos gan vārīt, gan tvaicēt, gan cept un pasniegt ar sojas mērci vai čili eļļu.

Gatavo pildījumu. Dārzeņus sagriež skaidiņās. Sakapā garneles. Samaisa gaļu, garneles, sēnes, dārzeņus un pārējās sastāvdaļas.

Gatavo mīklu. No miltiem un ūdens pagatavo mīklu. Izrullē to un no mīklas ar tasīti izspiež aplīšus.

Katra mīklas aplīša viū liek pilnu tējkaroti pildījuma masas un ar pirkstiem stingri saspiež maliņas.

Katlā uzkarsē ūdeni. Uzvāra un liek iekšā pelmeņus. Kad pelmeņi uzpeld virs ūdens, tos ar putu karoti izņem no katla un notecina.

Pasniedz ar lociņiem, čili eļļu, rīsu etķi vai sojas mērci

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form