Foto: DELFI
Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni!
50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
pelmeņi1 gab.paprika2 saujassēnes1 gab.sīpoli siers dilles MĒRCEI:100 mlsaldais krējums1 TKsinepes2 TKbazilika pesto1 ĒKmajonēze6 ĒKpiens

Sagatavošana

1

Ietauko keramisko cepšanas trauku ar gabaliņu sviesta. Kārto neatsaldētus pelmeņus cieši vienu otram klāt. Atceries, ka sacepuma veiksmes stāsta pamatā ir kvalitatīvi pelmeņi, tādēļ uz šo sastāvdaļu naudu nevajag taupīt.

2

Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, sēnes un papriku. Izmantoju šampinjonus, bet noteikti var likt arī gailenes, bet tad nav jāpievieno paprika. Visu pārber pāri pelmeņiem, lai tie ir pilnībā pārklāti.

3

Gatavo mērci. Saldo krējumu sajauc ar sinepēm, pesto, sāli un pipariem. Pievienoju majonēzi un pielej pienu, lai mērce ir šķidrāka. Pārlej pāri pelmeņiem.

4

Šauj sakarsētā krāsnī (200 grādi) un cep 35 minūtes. Pēc tam pārkaisa ar sarīvētu un sieru un svaigām dillēm, cep vēl 10 minūtes.

Pasniedz karstu, bet jāatzīstas, ka sacepums nav smādējams arī auksts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!