Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
pelmeņi
pelmeņi
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
2 saujas
2 saujas sēnes
sēnes
1 gab.
1 gab. sīpoli
sīpoli
 
siers
siers
 
dilles
dilles
Mērcei
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
2 TK
2 TK bazilika pesto
bazilika pesto
1 ĒK
1 ĒK majonēze
majonēze
5-6 ĒK
5-6 ĒK piens
piens
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ietauko keramisko cepšanas trauku ar gabaliņu sviesta. Kārto neatsaldētus pelmeņus cieši vienu otram klāt. Atceries, ka sacepuma veiksmes stāsta pamatā ir kvalitatīvi pelmeņi, tādēļ uz šo sastāvdaļu naudu nevajag taupīt.

    Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, sēnes un papriku. Izmantoju šampinjonus, bet noteikti var likt arī gailenes, bet tad nav jāpievieno paprika. Visu pārber pāri pelmeņiem, lai tie ir pilnībā pārklāti.

    Gatavo mērci. Saldo krējumu sajauc ar sinepēm, pesto, sāli un pipariem. Pievienoju majonēzi un pielej pienu, lai mērce ir šķidrāka. Pārlej pāri pelmeņiem.

    Šauj sakarsētā krāsnī (200 grādi) un cep 35 minūtes. Pēc tam pārkaisa ar sarīvētu un sieru un svaigām dillēm, cep vēl 10 minūtes.

    Pasniedz karstu, bet jāatzīstas, ka sacepums nav smādējams arī auksts.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form