Foto: Publicitātes foto
Viesnīcas "Baltic Beach Hotel" restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa recepte - Penne makaroni "Ganu gaumē" ar mīdijām un tīģergarnelēm.

Kristaps ir pirmais pavārs no Latvijas, kurš mācījies slavenajā kulinārijas institūtā Institute Paul Bocuse Francijā.

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gPenne makaroni1 neliels Šalotes sīpols80 mlbaltvīns300 mlvistas buljons35 gcietais siers, piemēram, itāļu Grana Padano70 gsviests200 gsvaigas melnās mīdijas150 gtīģergarneles ķiploka daiviņas olīveļļa svaigs timiāns, rozmarīns, maurloki, pētersīļi sāls, pipari

Sagatavošana

1

Šalotes sīpolus apcep olīveļļā, nepārtraukti maisot. Sīpoliem jāpaliek viegli caurspīdīgiem.

2

Pieber klāt makaronus un turpina maisīt, lai tie viegli apcepas. Pielej klāt baltvīnu un turpina maisīt, līdz vīns iztvaiko.

3

Pirms makaronu gatavošanas ir jābūt sagatavotam buljonam bez garšvielām. To pa nelielam kausiņam lej klāt pie makaroniem, visu laiku maisot. Kad buljons iztvaiko, lej klāt nākamo kausiņu.

4

Kad makaroni sāk kļūt mīksti, ber klāt melnās mīdijas, turpinot maisīt un pēc vajadzības papildinot ar buljonu. Karsē tik ilgi, līdz makaroni kļūst "al dente": mīksti, bet stingri.

5

Paralēli olīveļļā apcep notīrītas tīģergarneles kopā ar ķiplokiem, timiānu un rozmarīnu, pievienojot arī sviestu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

6

Makaroniem pārkaisa rīvētu cieto sieru, pievieno sviestu un kapātus zaļumus, kārtīgi samaisa.

7

Liek šķīvjos, pa virsu kārtojot garneles un uzberot papildu sieru un zaļumus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!