Penne makaroni ar mīdijām un tīģergarnelēm
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g Penne makaroni
Penne makaroni
1
1 neliels Šalotes sīpols
neliels Šalotes sīpols
80 ml
80 ml baltvīns
baltvīns
300 ml
300 ml vistas buljons
vistas buljons
35 g
35 g cietais siers, piemēram, itāļu Grana Padano
cietais siers, piemēram, itāļu Grana Padano
70 g
70 g sviests
sviests
200 g
200 g svaigas melnās mīdijas
svaigas melnās mīdijas
150 g
150 g tīģergarneles
tīģergarneles
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
olīveļļa
olīveļļa
 
svaigs timiāns, rozmarīns, maurloki, pētersīļi
svaigs timiāns, rozmarīns, maurloki, pētersīļi
 
sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Makaronu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Viesnīcas "Baltic Beach Hotel" restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa recepte - Penne makaroni "Ganu gaumē" ar mīdijām un tīģergarnelēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kristaps ir pirmais pavārs no Latvijas, kurš mācījies slavenajā kulinārijas institūtā Institute Paul Bocuse Francijā.

    Šalotes sīpolus apcep olīveļļā, nepārtraukti maisot. Sīpoliem jāpaliek viegli caurspīdīgiem.

    Pieber klāt makaronus un turpina maisīt, lai tie viegli apcepas. Pielej klāt baltvīnu un turpina maisīt, līdz vīns iztvaiko.

    Pirms makaronu gatavošanas ir jābūt sagatavotam buljonam bez garšvielām. To pa nelielam kausiņam lej klāt pie makaroniem, visu laiku maisot. Kad buljons iztvaiko, lej klāt nākamo kausiņu.

    Kad makaroni sāk kļūt mīksti, ber klāt melnās mīdijas, turpinot maisīt un pēc vajadzības papildinot ar buljonu. Karsē tik ilgi, līdz makaroni kļūst "al dente": mīksti, bet stingri.

    Paralēli olīveļļā apcep notīrītas tīģergarneles kopā ar ķiplokiem, timiānu un rozmarīnu, pievienojot arī sviestu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

    Makaroniem pārkaisa rīvētu cieto sieru, pievieno sviestu un kapātus zaļumus, kārtīgi samaisa.

    Liek šķīvjos, pa virsu kārtojot garneles un uzberot papildu sieru un zaļumus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form