Perfektais steiks minimālisma gaumē
Foto: Shutterstock
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
225 g
225 g liellopa steiks
liellopa steiks
 
rafinēta eļļa cepšanai
rafinēta eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls, melnie pipari
sāls, melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Steika cepšana nebūt nav tik sarežģīta, kā varētu šķist. Šefpavārs un "Rimi Gardēdis" Mārtiņš Sirmais dalās ar vienkāršu recepti ideāli gardas gaļas pagatavošanai. Atceries, ka jebkurš gaļas gabals izdosies gardāks, ja pirms gatavošanas tas būs istabas temperatūrā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļas gabalu nosusina ar salvetēm. Uzber sāli un ierīvē gaļu, lai kārtīgi iesālās.

    Rūpīgi ieeļļo gaļu vai pannu ar eļļu. Sakarsētajā pannā cep gaļu no katras puses 3–4 minūtes. Gaļas gabalu apgriež tikai vienu reizi, nevis cep vairākas reizes katru pusi!

    Cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, liek gaļu un turpina to cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos konvekcijas režīmā 5–7 minūtes. Svarīgi, lai krāsns jau iepriekš būtu uzkarsēta! Ja izmanto pārtikas termometru, gaļas iekšpusei jābūt 53 grādus karstai – tad steiks būs vidēji cepts un vidū sulīgi rozā.

    Kad gaļa izcepta, liek to uz restītēm, lai notek sula. Steikam uzliek sviestu (istabas temperatūrā), ļauj tam pakust un apzied gaļu ar to no visām pusēm. Tad uzkaisa svaigi maltus piparus un vēl sāli, ja vēlas. Ļauj gaļai "atpūsties" vismaz piecas minūtes.

    Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form