Foto: Shutterstock

Steika cepšana nebūt nav tik sarežģīta, kā varētu šķist. Šefpavārs un "Rimi Gardēdis" Mārtiņš Sirmais dalās ar vienkāršu recepti ideāli gardas gaļas pagatavošanai. Atceries, ka jebkurš gaļas gabals izdosies gardāks, ja pirms gatavošanas tas būs istabas temperatūrā.

20Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
225 gliellopa steiks rafinēta eļļa cepšanai pēc garšassāls, melnie pipari1 ĒKsviests

Sagatavošana

1

Gaļas gabalu nosusina ar salvetēm. Uzber sāli un ierīvē gaļu, lai kārtīgi iesālās.

2

Rūpīgi ieeļļo gaļu vai pannu ar eļļu. Sakarsētajā pannā cep gaļu no katras puses 3–4 minūtes. Gaļas gabalu apgriež tikai vienu reizi, nevis cep vairākas reizes katru pusi!

3

Cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, liek gaļu un turpina to cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos konvekcijas režīmā 5–7 minūtes. Svarīgi, lai krāsns jau iepriekš būtu uzkarsēta! Ja izmanto pārtikas termometru, gaļas iekšpusei jābūt 53 grādus karstai – tad steiks būs vidēji cepts un vidū sulīgi rozā.

4

Kad gaļa izcepta, liek to uz restītēm, lai notek sula. Steikam uzliek sviestu (istabas temperatūrā), ļauj tam pakust un apzied gaļu ar to no visām pusēm. Tad uzkaisa svaigi maltus piparus un vēl sāli, ja vēlas. Ļauj gaļai "atpūsties" vismaz piecas minūtes.

Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!