Persiku ledus tēja ar medu un salviju
Foto: Publicitātes foto
3.6667 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g persiki
persiki
1.2 l
1.2 l ūdens
ūdens
3 ĒK
3 ĒK medus
medus
10 g
10 g melnās vai zaļās tējas lapas
melnās vai zaļās tējas lapas
10 g
10 g salvijas lapas
salvijas lapas
500 g
500 g ledus
ledus
10-20 gab.
10-20 gab. avenes
avenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dažādi dzērieni
  • Tēja
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojama, vitamīniem bagāta ledus tēja, kas veldzēs slāpes karstumā. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo avenes ledū – ledus trauciņā liek avenes, pārlej ar ūdeni un sasaldē.

    Sagriež daiviņās 350 g persiku, izņemot no tiem kauliņus.

    No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavo sīrupu – persikus uzvāra ūdenī, pievieno medu, salvijas lapas un vāra 2-3 minūtes, noņem no plīts, pievieno speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstāj uz 3 minūtēm.

    Izņem tējas lapas un tēju atdzesē. Sablendē persiku sīrupu viendabīgā konsistencē un izkāš caur sietu.

    Lej glāzēs persiku-tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielej ūdeni, ieber ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētas ledū. Rotā ar persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form