
Vienkārši pagatavojama, vitamīniem bagāta ledus tēja, kas veldzēs slāpes karstumā. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
Pagatavo avenes ledū – ledus trauciņā liek avenes, pārlej ar ūdeni un sasaldē.
Sagriež daiviņās 350 g persiku, izņemot no tiem kauliņus.
No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavo sīrupu – persikus uzvāra ūdenī, pievieno medu, salvijas lapas un vāra 2-3 minūtes, noņem no plīts, pievieno speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstāj uz 3 minūtēm.
Izņem tējas lapas un tēju atdzesē. Sablendē persiku sīrupu viendabīgā konsistencē un izkāš caur sietu.
Lej glāzēs persiku-tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielej ūdeni, ieber ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētas ledū. Rotā ar persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedz.
Lai labi garšo!