Foto: DELFI
Pesto vistas cepšana, tas izklausās grezni, vai ne? Patiesībā šī ir viena no vienkāršākajām receptēm. Sagatavošanai nepieciešamas tikai piecas pamatsastāvdaļas: vistas fileja, pesto, mocarella, svaigi tomāti un rīvēts siers.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 gab.vistas fileja ĒKpesto50 gmocarella2 gab.tomāti100 grīvēts siers sāls pipari vistas gaļas garšviela

Sagatavošana

1

Katru vistas fileju pārgriež uz pusēm. Tā kā mums bija trīs vistas filejas, tad kopā sanāca seši gabali, kas nozīmē – sešām porcijām. Vistas filejas jācenšas griezt vienādā biezumā!

2

Pārgrieztās filejas liek uz cepešpannas un bagātīgi apkaisa ar sāli, pipariem un vistas gaļas garšvielu (vari izmantot arī paprikas garšvielu).

3

Uz katras vistas filejas uzklāj 1-2 ēdamkarotes pesto. Ja ļoti garšo pesto, klāj divas ēdamkarotes, bet, ja neesi liels pesto cienītājs, tad vienu vai varbūt tikai pusi ēdamkarotes.

4

Nākamais solis ir izcept vistas fileju. To ieteicams īsu laiku cept augstā temperatūrā – tas palīdz saglabāt sulīgumu. Vistas filejas gabaliņus cep 20-25 minūtes 250°C cepeškrāsnī.

5

Pēc tam uzmanīgi izņem pannu no cepeškrāsns. Uz katras vistas filejas gabala uzliek divas mocarellas šķēlītes, 1-2 tomātu ripiņas, ko apkaisa ar sāli un pipariem, un visu bagātīgi pārber ar rīvēto "Džiugas" sieru.

6

Ievieto pannu atpakaļ cepeškrāsnī uz apmēram piecām minūtēm, lai pabeigtu vistas gatavošanu un izkausētu sieru. Tas arī viss!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!