Salāti ar pētersīļu pesto un dateļu jogurta mērci
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pesto:
200 g
200 g kale kāposti
kale kāposti
150 g
150 g pētersīļa lapas
pētersīļa lapas
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
mazliet olīveļļa
mazliet olīveļļa
5 g
5 g cukurs
cukurs
3 g
3 g sāls
sāls
50 g
50 g estragona lapas
estragona lapas
3 g
3 g citrona miziņa
citrona miziņa
30 g
30 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
3 g
3 g Kajēnas pipari
Kajēnas pipari
10 g
10 g citronu sula
citronu sula
Dateļu jogurtam:
300 g
300 g jogurts, piemēram, grieķu
jogurts, piemēram, grieķu
40 g
40 g dateles
dateles
3 g
3 g citrona miziņa
citrona miziņa
10 g
10 g citronu sula
citronu sula
2 g
2 g sāls
sāls
5 g
5 g cukurs
cukurs
Pasniegšanai:
 
lapu salāti
lapu salāti
 
viegli marinētas skumbrijas gabaliņi
viegli marinētas skumbrijas gabaliņi
 
apgrauzdēti ciedru rieksti
apgrauzdēti ciedru rieksti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dažādi salāti
  • Salātu mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Divas ārkārtīgi gardas mērces, kas papildinās jebkurus lapu salātus. Pesto garšas bagātību piešķirs pētersīļi un kale kāposts, bet saldenā jogurta un dateļu mērce ar to burvīgi kontrastēs. Mērces pasniedz kopā ar lapu salātiem (rukola, spināti, ledus salāti vai citi), mazliet ciedru riekstiem un marinētas skumbrijas gabaliņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Receptes autors ir virtuozais kafijas grauzdētavas un kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns. Viņa variācijā ap salātiem, bez pesto un dateļu jogurta, tiem pievienota arī viegli marinēta svaigā skumbrija. Tā kā svaigas skumbrijas tirgū ir samērā grūti dabūt, recepti pēc vēlēšanās var papildināt ar kādu citu zivi.

    Gatavo pesto

    Kale kāpostu noblanšē verdošā ūdenī aptuveni piecas minūtes.

    Pēc tam to pašu dara ar pētersīļa un estragona lapiņām, viegli noblanšējot tās divas minūtes. Zaļumus pēc tam atdzesē ledusaukstā ūdenī un nokāš.

    Virtuves smalcinātājā saber visas pesto nepieciešamās sastāvdaļas un sablendē, līdz iegūta vēlamā konsistence.

    Gatavo dateļu jogurtu

    Žāvētas dateles (bez kauliņiem) sagriež nelielos kubiņos. Sajauc tās kopā ar jogurtu, mazliet sarīvētu citrona miziņu, citronu sulu, sāli un cukuru.

    Pasniedz salātus

    Uz šķīvja uzliek dateļu jogurtu, pēc tam pētersīļu pesto, apkaisa ar ciedru riekstiem un virs mērcēm izkārto lapu salātus un visu apber ar zivs gabaliņiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form