Foto: DELFI
Divas ārkārtīgi gardas mērces, kas papildinās jebkurus lapu salātus. Pesto garšas bagātību piešķirs pētersīļi un kale kāposts, bet saldenā jogurta un dateļu mērce ar to burvīgi kontrastēs. Mērces pasniedz kopā ar lapu salātiem (rukola, spināti, ledus salāti vai citi), mazliet ciedru riekstiem un marinētas skumbrijas gabaliņiem.

Receptes autors ir virtuozais kafijas grauzdētavas un kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns. Viņa variācijā ap salātiem, bez pesto un dateļu jogurta, tiem pievienota arī viegli marinēta svaigā skumbrija. Tā kā svaigas skumbrijas tirgū ir samērā grūti dabūt, recepti pēc vēlēšanās var papildināt ar kādu citu zivi.

Gatavo pesto

25Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gkale kāposti150 gpētersīļa lapas1 ķiploka daiviņa mazliet olīveļļa5 gcukurs3 gsāls50 gestragona lapas3 gcitrona miziņa30 glazdu rieksti3 gKajēnas pipari10 gcitronu sula300 gjogurts, piemēram, grieķu40 gdateles3 gcitrona miziņa10 gcitronu sula2 gsāls5 gcukurs lapu salāti viegli marinētas skumbrijas gabaliņi apgrauzdēti ciedru rieksti

Sagatavošana

1

Kale kāpostu noblanšē verdošā ūdenī aptuveni piecas minūtes.

2

Pēc tam to pašu dara ar pētersīļa un estragona lapiņām, viegli noblanšējot tās divas minūtes. Zaļumus pēc tam atdzesē ledusaukstā ūdenī un nokāš.

3

Virtuves smalcinātājā saber visas pesto nepieciešamās sastāvdaļas un sablendē, līdz iegūta vēlamā konsistence.

Gatavo dateļu jogurtu

::recepte::

Žāvētas dateles (bez kauliņiem) sagriež nelielos kubiņos. Sajauc tās kopā ar jogurtu, mazliet sarīvētu citrona miziņu, citronu sulu, sāli un cukuru.

::!recepte::

Pasniedz salātus

Uz šķīvja uzliek dateļu jogurtu, pēc tam pētersīļu pesto, apkaisa ar ciedru riekstiem un virs mērcēm izkārto lapu salātus un visu apber ar zivs gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!