Piecu graudu putra ar zemesriekstu sviestu
Foto: Ārija Avota
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
60 g
60 g piecgraudu pārslas
piecgraudu pārslas
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 šķipsna
1 šķipsna cukurs
cukurs
1 TK
1 TK olīveļļa
olīveļļa
Pasniegšanai:
2 TK
2 TK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
50 g
50 g grieķu vai turku jogurts
grieķu vai turku jogurts
 
puse banāna
puse banāna
80 g
80 g mellenes
mellenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Putra, kas papildināta ar ogām, augļiem un vērtīgām olbaltumvielām – zemesriekstu sviestu un jogurtu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pēdējā gadā piedzīvotais pārtikas cenu pieaugums ir īsts izaicinājums daudziem, it sevišķi, ja vēlamies ēst gan sātīgi, gan veselīgi – tā, lai maltītēs būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Pārtikas tehnoloģe, elektroniskās pavārgrāmatas "Familyfeast.eu" un bērnu grāmatas "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore Ārija Avota, atsaucoties kustības "Olas ir spēks" aicinājumam, izmēģināja, kā pagatavot iespējami vairāk sabalansētu maltīšu, tērējot saprātīgi.

    Ārija gatavoja atbilstoši veselīga uztura šķīvja principam, viņas budžets bija aptuveni 58 eiro un kopā viņai sanāca vairāk nekā desmit receptes, katra no tām – vienai personai. Piecgraudu putra ar zemesriekstu sviestu ir astotā no 12 Ārijas Avotas receptēm, ko publicējam.

    Mazā katliņā lej ūdeni un uzvāra. Pievieno sāli un cukuru, ieber pārslas un apmaisa.

    Nogriež pavisam mazu liesmu, uzliek vāku un lēni vāra 5 minūtes.

    Iemaisa olīveļļu.

    Liek bļodā un pārliek ar banāna ripām, mellenēm un zemesriekstu sviestu.

    Pasniedz ar jogurtu.

    Lai labi garšo!

    "Kustība "Olas ir spēks!" allaž būs par olu iekļaušanu uzturā, taču vienlaikus mēs esam arī par veselu nāciju – tas, savukārt, iespējams, ja ēdam pārdomāti. Tāpēc vēlamies izcelt gaismā veselīga uztura šķīvi – esam to atsvaidzinājuši, apvienojot gan Veselības ministrijas vadlīnijas, gan Hārvarda universitātes Uztura institūta vadlīnijas. Tas ir vienkāršs rīks, kas ļauj objektīvi paraudzīties uz katru mūsu ēdienreizi, vai tajā ir puse ir dārzeņi, ceturtā daļa – olbaltumvielu un vēl ceturtā daļa – ogļhidrātu, vai esam iekļāvuši veselīgos taukus," stāsta Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.