Piena jēra karbonāde alus marinādē, glazēta viršu medū
Foto: Michael Mintskovsky
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. jēra gaļas karbonāde
jēra gaļas karbonāde
Gaļas marinādei
200 ml
200 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
20 g
20 g čili
čili
20 g
20 g koriandrs, svaigs
koriandrs, svaigs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Biezenim
250 ml
250 ml biešu sula
biešu sula
10 g
10 g agar-agars
agar-agars
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Marinētiem ķirbjiem
200 g
200 g ķirbji
ķirbji
10 ml
10 ml etiķis
etiķis
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
10 g
10 g cukurs
cukurs
Krēmam
40 g
40 g koriandrs, svaigs
koriandrs, svaigs
40 ml
40 ml saldais krējums
saldais krējums
Bezē
2 gab.
2 gab. olu baltumi
olu baltumi
40 g
40 g viršu medus
viršu medus
20 ml
20 ml biešu sula
biešu sula
Glazūrai
20 ml
20 ml sinepes
sinepes
40 g
40 g viršu medus
viršu medus
Rīvmaizei
100 g
100 g rīvmaize
rīvmaize
20 g
20 g koriandrs, svaigs
koriandrs, svaigs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Romantiskas vakariņas
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna "Astor" šefpavāra Artūra Arnicāna gatavoto jēra karbonādi gribas pielīdzināt izsmalcinātam mākslas darbam, jo katra detaļa ir filigrāni izstrādāta un uzmanības vērta.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo karbonādi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 60 grādiem. Samaisa visas marinādes sastāvdaļas. Karbonādi uz stundu liek marinādē, tad izņem, ietin pārtikas plēvē un liek krāsnī uz divām stundām. Tad atdzesē un, nenoņemot pārtikas plēvi, liek ledusskapī.

    Gatavo biezeni. Izspiež biešu sulu, pievieno agar-agaru un lēni vāra, pēc brīža pievieno sāli. Kad šķidrums sāk burbuļot, turpina vārīt 1 minūti, tad atdzesē. Šķidrumu sablendē viendabīgā masā.

    Marinē ķirbi. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Sagriež ķirbi plānās šķēlītēs un ievieto marinādē uz 1 stundu.

    Gatavo krēmu. Koriandru uz 10 sekundēm liek verdošā ūdenī, tad atdzesē, pievieno saldo krējumu un sakuļ. Masu iztrin caur pārtikas sietu.

    Gatavo bezē. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru. Saputo olu baltumus, kuriem piemaisīts viršu medus un biešu sula. Izspiež caur garnējamo maisu uz cepamā papīra bezē un liek krāsnī uz 8 minūtēm.

    Gatavo glazūru. Samaisa sinepes ar medu un pārklāj gaļu.

    Gatavo rīvmaizi. Sablendē rīvmaizi ar koriandru.

    Pārkaisa jēru ar rīvmaizi. Sagriež gaļu 2 cm šķēlītēs, izkārto uz šķīvja. Dekorē ar zilajiem sīpoliem un meža dzērvenēm.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form