Foto: Shutterstock
Piena ķīselis ar riekstiem visgaršīgāk, ja pasniedz ar dzērveņu mērci.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 mlpiens100 gcukurs30 grieksti50 gkartupeļu milti1 gab.paciņa vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Pienu uzvāra, kad piens met burbuli, pievieno cukuru, sasmalcinātus un uz pannas apgrauzdētus riekstus (lazdu, zemesriekstus, mandeles), vanilīnu, aukstā pienā izšķīdinātu kartupeļu miltus un uz lēnas uguns uzvāra, nepārtraukti maisot ar koka (vēlams) karoti.

2

Ķīseli lej deserta trauciņos. pārkaisa ar kapātiem riekstiem un cukuru, lai neveidojas plēvīte. Pasniedz ar dzērveņu mērci.

*Ja nepatīk, ka ķīselis ir tik staipīgs, tad 50/50 var likt kartupeļu miltus un kviešu miltus, tas ir 25 g cietes un 25 g miltu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!