Siļķe pienā ar ābolu un sīpolu salātiem
Foto: Krzysztof Kozanowski
0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. siļķes filejas, sālītas vai marinādē
siļķes filejas, sālītas vai marinādē
250 ml
250 ml piens
piens
1/2
1/2 sīpols (sagriezts smalkās šķēlītēs)
sīpols (sagriezts smalkās šķēlītēs)
1 gab.
1 gab. ābols (nomizots, sagriezts plānās šķēlītēs)
ābols (nomizots, sagriezts plānās šķēlītēs)
 
citronu sula
citronu sula
200 ml
200 ml skābais krējums
skābais krējums
 
melnie pipari
melnie pipari
  • Ass un pikants ēdiens
  • Dārzeņu salāti
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Launags
  • Vakariņas
  • Lieldienu receptes
  • Poļu nacionālā virtuve
  • Vakariņu starts – siļķes uzkoda, kurai klāt gardi ābolu salātiņi. Ieturēta klasiskās poļu nacionālās virtuves vērtībās, turklāt receptē āboli celti pavisam jaunā, garšīgākā gaismā. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.

    Siļķes filejas noskalo zem ūdens strūklas un izmērcē pienā aptuveni divas stundas.

    Pēc tam nokāš un nosusina ar virtuves dvieli. Zivi sagriež kumosa lieluma gabaliņos.

    Sīpolu noblanšē karstā ūdens peldē.

    Siļķes gabaliņus kārto uz šķīvja, pārklāj ar sīpoliem.

    Ābola šķēlītes apslaksta ar citronu sulu un kārto līdzās siļķei.

    Pārkaisa ar pipariem un pasniedz kopā ar skābo krējumu.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form