4.0000 13
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
1 gab.
1 glāze



Sagatavo nūdelēm mīklu: 3/4 glāzes (100 g) miltu izsijā uz dēļa, miltu vidū izveido padziļinājumu, iesit tanī 1 olu, pieliek gabaliņu sviesta rieksta lielumā (10 g), mazliet sāls. Mīklu izmīca, lai tā būtu irdena, izveltnē pēc iespējas plānā kārtā un atstāj, lai apžūst.

Apžuvušo mīklu sagriež 3 pirkstu platās strēmelēs, saliek strēmeles vienu uz otras un sakapā ar asu nazi. Iegūtās nūdeles izkaisa uz sieta, ļauj apžūt, uzglabā noslēgtā traukā.

Uzvāra 1 glāzi piena, maisot, lai neizveidotos plēvīte. Verdošā pienā ieber sauju (40 g) nūdeļu, ļauj uzvārīties un pēc tam vāra vēl 5 minūtes.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form