Saplūc pieneņu ziedus bez lapiņām. Ziedus nomazgā tekošā ūdenī. Uzvāra sīrupu no ūdens un cukura.
Verdošā sīrupā iemērc ziedus, uzvāra un vāra 20 minūtes. 3 minūtes pirms vārīšanās beigām pievieno citronskābi/citrona sulu (1/2 citrona).
Iegūto masu noņem no uguns un nostādina 24 stundas. Pēc tam nolej sietā un vāra 20 minūtes. Medus gatavs. Medus ir caurspīdīgs, nedaudz dzeltenīgs, ļoti skaists un gards.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit